Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου και ο σκύλος διάσωσης της ΕΟΔ «Speedy» επισκέφθηκαν τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μεσαίου Καρλοβάσου

Συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία, την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023, το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβάσου.

Συζήτησαν μαζί με τα παιδιά τους λόγους ύπαρξης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και μίλησαν για την αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής σήμανσης, στείρωσης, για τη διαδικασία που έχει μια υιοθεσία και την υπευθυνότητα που την συνοδεύει.

Επιπλέον, συζήτησαν για τη συμπεριφορά μας απέναντι στα αδέσποτα ζωάκια και έμαθαν πως όλοι πρέπει να ζούμε αρμονικά σε αυτόν τον πλανήτη σεβόμενοι οι άνθρωποι τα ζώα και αντίστροφα.

Οι μαθητες του δημοτικού έμαθαν τι κάνουμε εάν ένα αδέσποτο ζώο μας έχει ανάγκη, ποιος είναι ο προσωρινός κηδεμόνας και ποιον ειδοποιούμε. Έμαθαν επίσης πως οι ανάγκες ενός αδέσποτου ζώου είναι καθ᾽όλο το 24ωρο χωρίς αργίες!

Ο σκύλος διάσωσης «Speedy» (φωτο Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου Samos Animal Welfare Association)

Η συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν πολύ ιδιαίτερη καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κ. Θανάσης Πραξούλης, μέλος της Ε.Ο.Δ – Παράρτημα Σάμου με τη συνοδεία της χαρισματικής σκυλίτσας «Speedy», γεγονός που ενθουσίασε πολύ τα παιδια!

Ο εθελοντής, διασώστης κ. Θανάσης Πραξούλης αφιέρωσε αρκετό χρόνο ώστε να λύσει σχεδόν όλες τις απορίες των παιδιών για την εθελοντική εργασία του και την εκπαίδευση της «Speedy».

Για ακόμη μια φορά ήταν απίστευτη η προσήλωση των παιδιών και το ενδιαφέρον που έδειξαν με τις ατέλειωτες ερωτήσεις τους, που ο χρόνος φάνηκε λίγος.

«Ευχαριστούμε πολύ την Ε.Ο.Δ – Παράρτημα Σάμου για την αρωγή τους τόσο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά και σε όλη την εθελοντική δράση τους» αναφέρει το σωματείο στην ανάρτησή του.

«Επίσης, ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά, τους γονείς, τους δασκάλους και την Διεύθυνση ση του σχολείου για το χρόνο που αφιερώνουν στις αρχές του εθελοντισμού και τη φιλοζωία» συνέχισαν.

«Συναντήσαμε ακόμη ένα εκπαιδευτικό προσωπικό που “δουλεύει” αυτές τις έννοιες και βοηθά να αλλάξει ο κόσμος μας!» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ