Το Λιμενικό Σώμα διασώζει σκύλο που έπεσε από παραθαλάσσιο γκρεμό στο Όρεγκον (βίντεο)

Ένας σκύλος που έπεσε από έναν γκρεμό κατά μήκος της ακτής του Όρεγκον επανενώθηκε με τους ιδιοκτήτες του μετά από μια δραματική διάσωση που καταγράφηκε σε βίντεο την Πρωτοχρονιά, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο σκύλος, το όνομα του οποίου είναι Λίο, έπεσε από έναν παραθαλάσσιο βράχο στο Ecola State Park σε μια απομονωμένη παραλία κάτω από αυτόν, δήλωσε η Αμερικανική Ακτοφυλακή (USCG) Pacific Northwest.

Οι πρώτοι ανταποκριτές από τρία τοπικά πυροσβεστικά τμήματα ετοιμάζονταν να κατεβούν από τον γκρεμό στον τραυματισμένο σκύλο, όταν έφτασε στο σημείο το πλήρωμα της ακτοφυλακής από την Αστόρια.

«Φαίνεται ότι υπάρχει παραλία εκεί όπου βρίσκεται ο σκύλος», δήλωσε ένας διασώστης με το πλήρωμα του αεροσκάφους της USCG μέσω των ακουστικών του.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους κατέβασε έναν κολυμβητή διάσωσης και ένα καλάθι ανύψωσης στην απομακρυσμένη παραλία. Ο διασώστης φαινόταν να πλησιάζει αργά τον τραυματισμένο σκύλο πριν τοποθετήσει το κατοικίδιο στο καλάθι.

Στη συνέχεια ανυψώθηκαν με ασφάλεια από την παραλία και μπήκαν στο ελικόπτερο.

«Αυτή είναι η πρώτη σου διάσωση σκύλου, Τζέισον;» ακούστηκε ο πιλότος να ρωτά τον διασώστη μέσω των ακουστικών τους.

«Πρώτη διάσωση σκύλου», επιβεβαίωσε ο διασώστης.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε ένα κοντινό πάρκινγκ, όπου οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ιδιοκτήτες του Λίο τον περίμεναν.

Η ακτοφυλακή μοιράστηκε πλάνα από τη χαρούμενη επανένωση του Λίο με την οικογένειά του. Ο ιδιοκτήτης εθεάθη να αγκαλιάζει τον κολυμβητή διάσωσης και να τον ευχαριστεί για τη διάσωση του Λίο.

Οι αξιωματούχοι αρχικά δεν ήταν σε θέση να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση του Λίο, αν και οι ιδιοκτήτες του σκύλου έδωσαν αργότερα μια ενημέρωση μέσω της USCG.

«Ο Λίο διανυκτέρευσε σε κτηνιατρείο», δήλωσαν οι ιδιοκτήτες του σκύλου μέσω της υπηρεσίας. «Έχει μερικά κοψίματα και μώλωπες. Όπως όλα δείχνουν, τα πάει καλά. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που είναι ζωντανός και αναμένεται να αναρρώσει».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ