Πάνω από 130 εγκαταλελειμμένοι και κακοποιημένοι σκύλοι γιόρτασαν το 2024 σε νέα σπίτια χάρη στην “πτήση ελευθερίας”

Δεκάδες σκύλοι γιόρτασαν το 2024 σε νέα σπίτια χάρη σε μια αφοσιωμένη ομάδα διασωστών.

Στις 28 Δεκεμβρίου, το The Sato Project και ο συνεργάτης του Wings of Rescue πακετάρισαν προσεκτικά 133 άστεγα κατοικίδια που απομάκρυναν από τους δρόμους του Πουέρτο Ρίκο σε μεταφορείς.

Στη συνέχεια, τα κατοικίδια μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Westchester County στο White Plains της Νέας Υόρκης, όπου ανυπόμονοι υιοθετητές περίμεναν να πάρουν όλα τα ζώα σε νέα σπίτια.

Το Sato Project είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη βοήθεια των ζώων που ζουν στους δρόμους του Πουέρτο Ρίκο. Όλα τα κατοικίδια στην πρόσφατη πτήση διάσωσης σώθηκαν από την κακοποίηση και την εγκατάλειψη από την οργάνωση, ενώ όλα τα ζώα υποβλήθηκαν σε θεραπείες και υγειονομικούς ελέγχους πριν από την “πτήση ελευθερίας”, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας.

«Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι υπάρχουν 500.000 αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται στους δρόμους και τις παραλίες του νησιού. Χωρίς πρόσβαση σε τροφή, φρέσκο νερό ή κτηνιατρική περίθαλψη, πολλά από αυτά τα σκυλιά ζουν καθημερινά μια ζωή γεμάτη σοβαρά βάσανα. Το δημοτικό σύστημα καταφυγίων είναι υπερφορτωμένο, με μόνο πέντε καταφύγια και στους 78 δήμους του νησιού. Όλα τους έχουν απίστευτα υψηλά ποσοστά ευθανασίας. Για χιλιάδες αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα σκυλιά στην περιοχή στην οποία δραστηριοποιούμαστε, είμαστε η μόνη τους ελπίδα», δήλωσε στην ανακοίνωση της ομάδας η Κρίσι Μπεκλς, ιδρύτρια του Sato Project.

Η Wings of Rescue είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που μεταφέρει αεροπορικώς τα ζώα που κινδυνεύουν από υπερπλήρη καταφύγια και περιοχές καταστροφών. Η πτήση κατέστη δυνατή χάρη στην υποστήριξη των Sonesta International Hotels και Pets a Go Go.

Το Sato Project και το Wings of Rescue συνεργάζονται συχνά σε πτήσεις ελευθερίας όπως αυτή της 28ης Δεκεμβρίου, η οποία χρειάστηκε μήνες σχεδιασμού για να πραγματοποιηθεί.

133 ζώα προσγειώθηκαν, έτοιμα να συναντήσουν τις οικογένειές τους στη Νέα Υόρκη (Φωτο Facebook | The Sato Project)

Όμως το ταξίδι της 28ης Δεκεμβρίου σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Sonesta International Hotels συνέβαλε σε μια πτήση ελευθερίας. Η εταιρεία προσέφερε στις οικογένειες που υιοθέτησαν κατοικίδια μια διανυκτέρευση στο Sonesta White Plains Downtown, ώστε να είναι έτοιμες και ανανεωμένες όταν υποδέχονται τα νέα μέλη της οικογένειάς τους.

Ανάμεσα στα 133 κατοικίδια που προσγειώθηκαν στη Νέα Υόρκη το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου για να γνωρίσουν τις νέες τους οικογένειες ήταν και ένα ηλικιωμένο σκυλάκι με το όνομα Πάντσο. Σύμφωνα με το The Sato Project, ο σκύλος εγκαταλείφθηκε το 2019 και βρισκόταν υπό τη φροντίδα της ομάδας διάσωσης για πάνω από 18 μήνες. Ο Πάντσο χρειάστηκε χρόνια για να τραβήξει την προσοχή ενός υιοθετητή, αλλά παρέμεινε υπομονετικός.

«Ο Πάντσο έχει δει αμέτρητα άλλα σατό [όρος για τα σκυλιά του δρόμου στο Πουέρτο Ρίκο] να έρχονται και να πηγαίνουν σε παντοτινά σπίτια», δήλωσε η Μελίσα Τζορντάνο, υπεύθυνη υιοθεσίας και αναδοχής στο The Sato Project.

«Μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τα ηλικιωμένα σκυλιά να υιοθετηθούν, και ο Πάντσο είναι περίπου 8-10 ετών – αλλά αυτό δεν τον έκανε ποτέ λιγότερο ιδανικό υποψήφιο για να ενταχθεί σε μια αγαπημένη οικογένεια. Δεν εγκαταλείψαμε τον Πάντσο».

Τώρα, ο Πάντσο και τα άλλα κατοικίδια που συμμετείχαν στην πτήση ελευθερίας απολαμβάνουν τις πρώτες μέρες του 2024 σε νέα σπίτια στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ