Το Λανκασάιρ Χίλερ είναι η νέα ράτσα που αναγνωρίζεται επισήμως από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ

Υπάρχει μια νέα ράτσα σκύλων που αναγνωρίζεται από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ.

Στις 3 Ιανουαρίου, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι το Λανκασάιρ Χίλερ είναι η 201η αναγνωρισμένη ράτσα και το νεότερο μέλος της ομάδας των ποιμενικών σκύλων, που μπορεί να αρχίσει να αγωνίζεται το 2024.

Τα χαρακτηριστικά του Λανκασάιρ Χίλερ

Το Λανκασάιρ Χίλερ περιγράφεται ως μια μακρύσωμη με κοντά πόδια και ζωηρή ράτσα.

«Μπορεί να είναι μικρόσωμος σκύλος, αλλά έχει την καρδιά και το μυαλό ενός χίλερ», σημειώνει το AKC στην ανακοίνωσή του. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η χώρα προέλευσης της.

Τα σκυλιά αυτά δεν είναι αυτά που χαλαρώνουν. Είναι ενεργητικά και “εξίσου επιδέξια στα αθλήματα επιδόσεων όσο και στη μορφολογία”, αναφέρει το AKC.

Το τρίχωμά τους είναι μαύρο, πυκνό και αδιάβροχο, ενώ απαιτείται ελάχιστη περιποίηση. Κυμαίνονται από 4 έως 7,5 κιλά και έχουν διάρκεια ζωής μεταξύ 12 και 15 ετών.

Ο Τζεφ Κέστνερ, πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαίδευσης Κριτών της Λέσχης, δήλωσε: «Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο σκυλί. Τα μάτια και η έκφρασή του είναι σαν μαγνήτες. Όντας ράτσα ποιμενικής εκτροφής, είναι εξαιρετικά έξυπνο και χρειάζεται σίγουρα μια δουλειά να κάνει».

Η Σέριλ Μπράντμπερι, πρόεδρος του United States Lancashire Heeler Club (USLHC), πρόσθεσε: «Είναι μια ράτσα που θα δουλέψει σκληρά όλη μέρα και θα χαρεί να κουλουριαστεί στο πλευρό σας και να παρακολουθήσει τις ειδήσεις στην τηλεόραση το βράδυ».

Η Μπράντμπερι σημείωσε ότι το χίλερ είναι πιστό, αλλά η προσοχή του συχνά στρέφεται σε ένα μόνο μέλος του νοικοκυριού. Δήλωσε επίσης ότι η ράτσα είναι “εξαιρετική με τα παιδιά, αρκεί τα παιδιά να καταλαβαίνουν πώς να σέβονται τον σκύλο”.

ράτσα
Το Λανκασάιρ Χίλερ κέρδισε την αναγνώριση από το The Kennel Club του Ηνωμένου Βασιλείου το 1981 (Φωτο | Pexels)

Πώς αναγνωρίζονται οι νέες ράτσες

Για να αναγνωριστεί, απαιτείται η απόδειξη τουλάχιστον 20 εκτροφών που έχουν αναπαραχθεί με γενεαλογικό δέντρο τριών γενεών, αναφέρει ο ιστότοπος. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 400 Λανκασάιρ Χίλερ σε εθνικό επίπεδο.

Δεν ήταν εύκολο κατόρθωμα να αναγνωριστεί το μικρό σκυλάκι. Η ράτσα έπρεπε επίσης να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις μορφολογίας, ευκινησίας, υπακοής, ράλι AKC και κυνηγιού σε στάβλο, σεμινάρια κρίσης και να διαγωνιστεί σε τρεις ανοιχτές εκθέσεις για το Miscellaneous και FSS (Foundation Stock Service program). Επιπλέον, 10 σκύλοι έπρεπε να ανήκουν σε μέλη της λέσχης γονέων που κέρδιζαν τίτλους Certificate of Merit (CM).

Το Λανκασάιρ Χίλερ κέρδισε την αναγνώριση από το The Kennel Club του Ηνωμένου Βασιλείου το 1981. Η ράτσα εντάχθηκε στο FSS της AKC το 2001 και το 2007 ιδρύθηκε η Λέσχη Λανκασάιρ Χίλερ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η AKC σημείωσε ότι έχει δεσμευτεί για την περαιτέρω εκπαίδευση των ανθρώπων και των κριτών σχετικά με τη νέα αναγνωρισμένη ράτσα, τις ικανότητες και τα χαρακτηριστικά της.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ