«Το όνομά μου είναι Σαβάνα»: Η ταλαιπωρημένη σκυλίτσα από την Λήμνο που έγινε μυθιστόρημα

Η ιστορία της σκυλίτσας που βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση στη Λήμνο και υιοθετήθηκε από γυναίκα στην Αγγλία, έγινε μυθιστόρημα που μιλάει για τις δυσκολίες που πέρασε, τις περιπέτειες της και την ζωή της με τη νέα της οικογένεια. 

Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου βρήκε το βιβλίο της Ανν Μόουλινγκ στην Amazon, το αγόρασε και πλέον το έχει στο αρχείο ως πολύτιμο απόκτημα.

Η ιστορία της

Η Σαβάνα ήταν μία σκυλίτσα που ήρθε στο δημοτικό κυνοκομείο Λήμνου κατά την διάρκεια την πανδημίας του Covid.

Ήταν περίπου 6 χρονών, με πληγές στον λαιμό, που φανέρωναν ότι ήταν μόνιμα δεμένη, γεμάτη τσιμπούρια και ψύλλους και πληγές στο ταλαιπωρημένο κορμάκι της.

Παρέμεινε ένα διάστημα στο δημοτικό κυνοκομείο όπου έλαβε όλη την απαραίτητη φροντίδα. Ήταν από τα τυχερά σκυλάκια γιατί μία οικογένεια από την Αγγλία ενδιαφέρθηκε να την υιοθετήσει.

«Το όνομά μου είναι Σαβάννα» είναι το μυθιστόρημα που έγραψε η νέα μαμά της. Η συγγραφέας Ανν Μόουλινγκ προσπαθεί να δει και να περιγράψει με ανθρώπινα λόγια αυτά που δεν μπορεί να περιγράψει η Σαβάνα. Την ζωή στον δρόμο, την πείνα, την δίψα, τις αρρώστιες, το δέσιμο, τις αγωνίες, τον τρόμο, την δυσκολία προσαρμογής σε ένα νέο περιβάλλον, τις αταξίες, τα παιχνίδια, την χαρά. Μία συγκινητική ιστορία για ένα ζώο που δεν έχει φωνή.


Περιγραφή

Αυτή είναι η ιστορία της Σαβάνα, όπως την αφηγείται η Σαβάνα. Ένα σκυλάκι που γεννήθηκε σε ένα νησί στην Ελλάδα και εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα της σε πολύ μικρή ηλικία. Μια οικογένεια την άκουσε να κλαίει και τη διέσωσε. Για άλλη μια φορά, λόγω των συνθηκών, εγκαταλείφθηκε.

Η ζωή δεν ήταν εύκολη, αλλά η Σαβάνα έγινε φίλη με ένα σκυλάκι που το έλεγαν Μπέθανι. Έγιναν αχώριστες και έζησαν πολλές περιπέτειες μαζί, άλλες χαρούμενες και άλλες σπαρακτικές. Οι περιπέτειες τους έλαβαν ένα απότομο τέλος όταν αρρώστησαν και οι δύο. Τις βρήκαν οι κυρίες από το καταφύγιο σκύλων.

Δεν ήταν μια ιδιαίτερα ευτυχισμένη στιγμή, αλλά τουλάχιστον η Σαβάνα και η Μπέθανι μπορούσαν να αγκαλιάζονται μαζί. Η ελπίδα ήταν καθ’ οδόν, καθώς η Σαβάνα προοριζόταν να υιοθετηθεί από μια οικογένεια στην Αγγλία. Θα ήταν μαζί με την Μπέθανι; Θα επιβίωνε στο επικίνδυνο ταξίδι με φορτηγάκι, πλοίο και φέρι-μποτ; Θα ήταν ευτυχισμένη με τη νέα της οικογένεια;


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ανν γεννήθηκε στο Ντέβον, αλλά η οικογένεια μετακόμισε λίγο αργότερα σε ένα αγρόκτημα 60 στρεμμάτων στο Έσεξ. Η Ανν πέρασε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια με την αδελφή της στο αγρόκτημα. Οι γιοι της Ανν και στη συνέχεια τα εγγόνια της αποτέλεσαν ένα αιχμάλωτο ακροατήριο για την αγάπη της για την αφήγηση ιστοριών. Η Ανν έχει πολλά ενδιαφέροντα, από την ιππασία, όπου διαγωνίστηκε σε πολλές κομητειακές εκθέσεις, μέχρι την αρχαιολογία. Επίσης, η αγάπη της για την ιστορία, όπου έχει δώσει διαλέξεις σε ακροατήρια σε διάφορους χώρους σχετικά με τη ζωή κατά την περίοδο των Τυδώρ. Στη συνέχεια η Ανν κληρονόμησε το αγρόκτημα και ζει εκεί με τον σύζυγό της και τα ζώα.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ