Το πρώτο Pocket Stray Park δημιουργείται στην Καισαριανή!

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας που κάνει ο Δήμος Καισαριανής για τη δημιουργία ενός μίνι πάρκου ανακυκλώσιμων υλικών που θα δημιουργηθεί σε χώρο πρασίνου κοντά στην Πανεπιστημιούπολη, την Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023 έγινε η παραλαβή δύο γατόσπιτων που προορίζονται για το μίνι παρκάκι. 

Το πάρκο “τσέπης” εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα διαμόρφωσης ελεύθερων χώρων, βασισμένο στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας που υλοποιεί ο Δήμος Καισαριανής από την αρχή της θητείας του αρχιτέκτονα δημάρχου, Χρήστου Βοσκόπουλου.

Το μίνι πάρκο θα περιλαμβάνει παγκάκια και πάγκους, μικρούς κάδους απορριμμάτων, ορθοστάτες ποδηλάτων και άλλα αντικείμενα εξωτερικών χώρων από ανακυκλώσιμα υλικά.

Στόχος είναι να διαμορφωθεί πιλοτικά ένας μικρός χώρος αναψυχής και ξεκούρασης, φιλικός και στα αδέσποτα γατάκια της πόλης που συχνάζουν στους χώρους πρασίνου από τη μεριά της Πανεπιστημιούπολης. 

Την παραλαβή των γατόσπιτων έκανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Οικολογίας Μάνος Κιτσέλλης, από τον κο Άγγελο Ζαμάνη, Γενικό Διευθυντή της εταιρείας «Domaine Αgrovision», η οποία χορηγεί στο Δήμο Καισαριανής το σύνολο των ανακυκλώσιμων επίπλων, κατασκευών και υλικών.

Η Καισαριανή αλλάξει. Γίνεται βιώσιμη. 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ