Το συγκλονιστικό γράμμα μαθήτριας της Δ1 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων προς εκείνους που δηλητηριάζουν αδέσποτα στο χωριό τους

Τα παιδιά μιλούν πάντα την γλώσσα της αλήθειας και καμιά φορά η ειλικρίνεια τους είναι τόσο εκκωφαντική που όταν ανοίξεις τα αυτιά σου για να την ακούσεις, σε συγκλονίζει.

Ένα γράμμα που μοιράστηκε ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» μιλάει καθαρά και με απόλυτη σαφήνεια για το θυμό και τη λύπη που αισθάνονται τα παιδιά για τα δηλητηριασμένοι σκυλάκια των Αβδήρων που τα έχει συγκλονίσει.

Εκπροσωπώντας τα συναισθήματα όλων των παιδιών, το γράμμα της μαθήτριας της Δ1 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων μιλάει για τα δηλητηριασμένα αδέσποτα και απευθύνεται σε αυτούς που έριξαν τις φόλες.

«Πολύ θυμό και λύπη νοιώθουν τα παιδιά, αυτό μας εξέφρασε η δασκάλα τους…. Αλήθεια, πόση ντροπή και ενοχή θα πρέπει να νοιώθουμε εμείς οι μεγάλοι για όλα αυτά που σκοτεινιάζουν τον κόσμο τους…», σχολιάζει ο σύλλογος.

Στη αφίσα που δημιούργησαν οι μαθητές, είναι ο Μου, ο σκύλος που έχει υιοθετήσει το σχολείο τους και τον φροντίζουν τα παιδιά. Είναι στην αυλή όταν παίζουν, είναι πολύ φιλικός και τον αγαπούν πολύ.

«Τα παιδιά μας διδάσκουν αγάπη και σεβασμό στην ζωή! Τι δεν καταλαβαίνουμε εμείς οι μεγάλοι;» τονίζει.

Η μαθήτρια στο γράμμα της εκφράζει το θυμό και τη λύπη της για τα περιστατικά θανάτωσης ζώων από φόλες και ρωτάει «τι κέρδισες με αυτό που έκανες» (Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος)
Η αφίσα γράφει όμορφα μηνύματα. «Η βία δεν είναι πολιτισμός» είναι ένα από αυτά (Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος)

Με αφορμή τα περιστατικά δηλητηριασμένων ζώων, διοργανώνεται ανοιχτή συνέλευση στα Άβδηρα για το θέμα των δηλητηριάσεων των αδέσποτων την ερχόμενη Κυριακή με κεντρική ομιλήτρια την δικηγόρο και γραμματέα του συλλόγου, κ. Μαριάννα Μαιδανόγλου.

Συγκεκριμένα, ο Χορευτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδηριτών καλεί σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 11:00 τους κατοίκους των Αβδήρων με σκοπό την συζήτηση όσον αφορά στα τελευταία γεγονότα ρίψης δηλητηριασμένων δολωμάτων στη Κεντρική Πλατεία του χωριού.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Παλιού Δημαρχείου στα Άβδηρα.

Την Τετάρτη στις 7 Ιουνίου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον θάνατο δύο αδέσποτων ζώων στη Κεντρική Πλατεία των Αβδήρων ύστερα από ρίψη φόλας. Το γεγονός αυτό, εκτός από ανήθικο, αποτελεί μία εγκληματική ενέργεια η οποία επιφέρει φυλάκιση καθώς και διοικητικό πρόστιμο στον δράστη.

Εκτός από τους ενήλικες, υπήρξαν και παιδιά μπροστά στα ζώα που ξεψυχούσαν τα οποία έκλαιγαν καθώς τα δύο σκυλιά ήταν παντελώς άκακα αλλά παράλληλα και αχώριστα από τις παιδικές και εφηβικές παρέες.

Ο σκοπός της ανοιχτής συνέλευσης είναι να συζητηθούν οι προβληματισμοί πάνω στο γεγονός, να γίνει ενημέρωση πάνω σε νομικά ζητήματα αλλά και να οργανωθούν τα επόμενα βήματα καθώς κοινός σκοπός όλων είναι να συλληφθεί ο δράστης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Παύλος Μαραγκός, Δημοσιογράφος της Εφημερίδας «Εμπρός» και κάτοικος Αβδήρων.

Δεν πρόκειται να συνηθίσουμε τον θάνατο και γι᾽ αυτό τα Άβδηρα φωνάζουν «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»!


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ