Το ΥΠΕΣ θέτει σε ηλεκτρονική πλατφόρμα υιοθεσίας ζώων συντροφιάς

Για την ηλεκτρονική πλατφόρμα υιοθεσίας ζώων συντροφιάς που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με χρώμα» η κα. Ελευθερία Βεκίλογλου, μέλος ομάδας διάσωσης και υπεράσπισης ζώων, και ο κ. Μιχάλης Μήτρου, Πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου Πανοράματος.

Αρχικά η κα. Βεκίλογλου τόνισε πως με την υιοθεσία με ένα κλικ θα μπορεί όποιος πολίτης επιθυμεί μέσω μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, να εκδηλώνει ενδιαφέρον για ένα ζώο το οποίο είναι αδέσποτο και θέλει να το υιοθετήσει.

«Πρέπει σίγουρα να υπάρξει μεγάλη προσοχή από όλους και κυρίως από το άτομο το οποίο έχει την θέληση να υιοθετήσει ένα ζώο καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα και με τις εγκαταλείψεις των ζώων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνει μια προσπάθεια καταγραφής των ζώων που υπάρχουν, καθώς υπάρχουν γύρω στα 3 εκατομμύρια ζώα στην χώρα και να γίνονται έπειτα οι υιοθεσίες με πολύ προσοχή», επισήμανε η κα. Βεκίλογλου.

Ο κ. Μήτρου τόνισε με την σειρά του πως υπάρχουν πολλά ζωάκια που μένουν σε νόμιμα ή παράτυπα καταφύγια και είναι κακοποιημένα ή ακόμα και σε χώρους, όπου οι ιδιώτες γίνονται παράνομοι προς τα ζώα, περνάνε πολύ δύσκολες ώρες.

Είναι υποχρέωση όλων των Δήμων να μεριμνήσουν για τα αδέσποτα και έπειτα να ακολουθήσει η υιοθεσία από τους κατάλληλους ανθρώπους, πρόσθεσε ο κ. Μήτρου.

Πηγή: ertnews.gr


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ