Τραγικό: Οδηγός ΙΧ πέρασε πάνω από χελώνα προκαλώντας θραύση στο καβούκι της

Μία δυσάρεστη εμπειρία έζησε μέλος του συλλόγου Eleftheres Kavala Dogs & Cats Forum την ημέρα της Πρωτομαγιάς όταν εντόπισε χελώνα βαριά τραυματισμένη.

Όπως αναφέρει η εθελόντρια Αντωνία Αναστασοπούλου, επιστρέφοντας από την Παλιά Εθνική Οδό Καβάλας Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πύργου Απολλωνίας, εντόπισε οπτικά σε αρκετή απόσταση χελώνα που βρισκόταν στα 2/3 του ενός ρεύματος του οδοστρώματος, να προσπαθεί να περάσει απέναντι.

Αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο από διερχόμενο αυτοκίνητο που πλησίαζε, η κ. Αναστασοπούλου έκανε νεύμα στον οδηγό να προσέξει εκείνος ωστόσο δεν ανέκοψε ταχύτητα, ούτε έκανε προσπάθεια ελιγμού στον άδειο δρόμο και αποφάσισε ενστικτωδώς να περάσει το όχημά του πάνω από τη χελώνα, “κεντράρωντας” την επί της ουσίας, θεωρώντας ότι έτσι θα περάσει από πάνω της και δεν θα υπάρχει θέμα τραυματισμού της.

Το κακό όμως συνέβη καθώς την ώρα που περνούσε από πάνω της ακούστηκε ένα ηχηρό «κρακ» και το όχημα συνέχισε την πορεία του σαν να μην συνέβη τίποτα.

Ο οδηγός δεν ανέκοψε ταχύτητα, ούτε έκανε προσπάθεια ελιγμού

Η κ. Αναστασοπούλου πήγε να δει αν επέζησε η χελώνα και διαπίστωσε τη μεγάλη θραύση στο καβούκι της, αιμάτωση των εσωτερικών σημείων και την καρδούλα της ορατή αλλά με τον υμένα άθικτο, να αναπνέει ακόμα.

Η συγκεκριμένη χελώνα ήταν από τις μεγαλύτερες που είχε δει σε μέγεθος και ως εκ τούτου το ύψος της κορυφής του κελύφους της μεγάλο, γι᾽ αυτό και βρήκε στα κάτω μεταλλικά μέρη του αυτοκινήτου και προκλήθηκε η θραύση.

«Επειδή ποτέ δεν μπορούμε να κάνουμε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα υπολογισμό μεγέθους ενός τέτοιου πλάσματος, καλό θα ήταν (αν φυσικά δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι ασφάλειας για εμάς κλπ κλπ) να κάνουμε ένα μικρό ελιγμό αποφυγής ει δυνατόν ή να ανακόπτεται η ταχύτητα και να σταματάμε να βοηθούμε να περάσει το δρόμο με ασφάλεια», αναφέρει η κ. Αναστασοπούλου.

Η συγκεκριμένη χελώνα του περιστατικού φροντίστηκε από τα μέλη του συλλόγου, φιλοξενήθηκε στην οικία τους για ένα βράδυ και παράλληλα δόθηκαν οδηγίες μετά από επικοινωνία με τη Δράση για την Άγρια Ζωή στη Θεσσαλονίκη και μέσω του συνδέσμου της οργάνωσης στο Νομό Καβάλας προωθήθηκε και περιθάλπτεται.

Έγινε επίδεση στο κέλυφος της χελώνας, παίρνει αγωγή ενώ θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα να ιαθεί και τρώει πάλι μόνη της.

Λόγω της ημέρας που συνέβη το τροχαίο, ο σύλλογος την ονομάσαμε Μάγια.


Η Αντωνία Αναστασοπούλου εφιστά την προσοχή των οδηγών ενώ κάνει έκκληση για τρίτη φορά να συγκεντρωθούν υλικά για το κέντρο περίθαλψης.

Τα είδη που χρειάζονται είναι τα εξής

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΡΟΣ
ΑΝΤΙΣΗΠΙΚΑ ΧΕΡΙΩΝ
ΓΑΖΕΣ
ΒΑΜΒΑΚΙΑ
ΓΑΝΤΙΑ 1 ΧΡΗΣΗΣ
JUNIOR KΡΟΚΕΤΑ ΓΑΤΩΝ
ΚΡΟΚΕΤΑ ΣΚΥΛΩΝ
ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΣΚΥΛΟΥ-ΓΑΤΑΣ
ΜΑΧΑΙΡΙΑ-ΨΑΛΙΔΙΑ
ΤΑΙΝΙΕΣ ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΕΣ (ΟΧΙ ΧΑΡΤΟΤΑΙΝΙΕΣ)
ΠΗΛΙΝΑ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ


Αν θέλετε να προσφέρετε, επικοινωνήστε με το Eleftheres Kavala Dogs & Cats Forum για να τα παραλάβουν.

Όταν γεμίσει η κούτα αυτή τη φορά θα την πάνε στη Θεσσαλονίκη αυτοπροσώπως, ώστε να επισκεφτούν τη “ΜΑΓΙΑ” και όλα τα πλάσματα που φροντίζουν οι εθελοντές.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ