Τραυματισμένος και εξαντλημένος σκύλος σώθηκε από διασώστες στο Σκάφελ Πάικ

Ένας τραυματισμένος και εξαντλημένος σκύλος σώθηκε από ομάδα ορεινής διάσωσης στο βουνό Σκάφελ Πάικ.

Το εξαντλημένο Ακίτα, ονόματι Ρόκι, είχε κοψίματα στις πατούσες του και δεν ήταν σε θέση να κατέβει μόνο του το βουνό. Έτσι, το σκυλάκι χρειάστηκε βοήθεια για να κατέβει από το ψηλότερο βουνό της Αγγλίας.

Ζυγίζοντας 33 κιλά, 13 διασώστες ρυμούλκησαν τον Ρόκι, ο οποίος έδειχνε ότι απολάμβανε τη μεταφορά.

(Φωτο: Keswick Mountain Rescue Team)

Σε μια δήλωση που μοιράστηκε στην ιστοσελίδα της, η Ομάδα Ορεινής Διάσωσης Keswick (KMRT) δήλωσε ότι ο Ρόκι “παρέμεινε ψύχραιμος και ήρεμος” καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής.

Οι διασώστες δήλωσαν ότι οι ιδιοκτήτες του ζήτησαν βοήθεια κατά την επιστροφή τους στο Λάνγκντεϊλ μετά την ανάβαση στο βουνό, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Λέικ Ντίστρικτ, γύρω στις 6.25 μ.μ. το Σάββατο 13 Μαΐου.

(Φωτο: Keswick Mountain Rescue Team)

Ο Ρόκι και οι ιδιοκτήτες του συναντήθηκαν από την ομάδα διάσωσης στο Γκέινς Γκιλ πριν ο σκύλος μεταφερθεί σε ένα πιο άνετο φορείο. Στη συνέχεια οι εθελοντές τον μετέφεραν από το βουνό, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να περπατήσει με τα τραυματισμένα του πόδια.

Οι εθελοντές χρειάστηκαν 4 ώρες και 18 λεπτά για να κατεβάσουν τον Ρόκι από το βουνό, ενώ δεν είναι σαφές για πόση ώρα περπατούσαν οι ιδιοκτήτες και ο Ρόκι.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ