Τζιά: Φυλάκιση και 6.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη που έδεσε το άλογο σε πλαγιά

Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη του αλόγου του οποίου έδεσε τα πόδια μεταξύ τους με αποτέλεσμα να κρεμαστεί, σύμφωνα με ενημέρωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών Ippothenis.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο σύλλογος, σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στις 9.41 το πρωί, έλαβε ενημέρωση από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων, πως συνελήφθη ο ιδιοκτήτης για την κακοποίηση του αλόγου του οποίου έδεσε τα πόδια μεταξύ τους με αποτέλεσμα να κρεμαστεί και επιβλήθηκε στον συλληφθέντα συνολικό διοικητικό πρόστιμο 6.000,00 ευρώ για παράβαση των αρ. 24 παρ. 1 περ. α’ και αρ. 9 παρ. 1 περ. ε’ του Ν.4830/2021.

Το Σάββατο 29 Απριλίου πολλοί διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα του πολιτισμού για διακοπές, σοκαρίστηκαν όταν αντίκρισαν σε επαρχιακό δρόμο του νησιού Κέα ή Τζιά ένα άλογο να κρέμεται από μια πλαγιά.

Οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σχοινιά από την μια πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί.

Το σωματείο Ippothesis κατέθεσε καταγγελία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ζητώντας την οριστική αφαίρεση του ζώου.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ