Β. Ελλάδα: Αποστολή εθελοντών στην Τόπειρο όπου περισσότερα από 600 αδέσποτα σκυλιά προσπαθούν να επιβιώσουν σε χωματερή

Περισσότερα από 600 αδέσποτα σκυλιά έχουν αφεθεί στην τύχη τους, επιβιώνουν σε ανθυγιεινές συνθήκες, άρρωστα και χωρίς τροφή σε χωματερή στην Τόπειρο στην Βόρεια Ελλάδα.

Εθελοντές που έχουν γίνει μάρτυρες αυτών των συνθηκών, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε τα σκυλιά να έχουν πρόσβαση σε τροφή, φάρμακα και θεραπείες.

Ειδικότερα, η Animal Action Greece συνεργάζεται με την Greek Animal Rescue για την αντιμετώπιση της επείγουσας, συνεχιζόμενης κρίσης στην Τόπειρο, όπου εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά παλεύουν να επιβιώσουν σε μια τοποθεσία σκουπιδιών.

Πρόκειται για μια οδυνηρή κατάσταση που θα απαιτήσει σημαντική και συνεχή προσπάθεια. Αυτό το ζήτημα εξακολουθεί να εκτυλίσσεται καθημερινά, αποκαλύπτοντας τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν αυτά τα ζώα.

Για το λόγο αυτό οι δύο φιλοζωικοί οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν το έργο που έχει αναλάβει στην Ελλάδα η ομάδα του ιδιωτικού καταφυγίου «Angels Garden» που βρίσκεται στην Ξάνθη.

Πολλά σκυλιά είναι σκελετωμένα, καλυμμένα με ψύλλους και τσιμπούρια και υποφέρουν τρομερά από θανατηφόρα τραύματα και ασθένειες.

Οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται με την ομάδα από το Angels Garden, η οποία ταΐζει τα σκυλιά και φροντίζει όσα είναι άρρωστα ή τραυματισμένα.

αδέσποτα
Η κατάσταση εκτυλίσσεται καθημερινά, αποκαλύπτοντας τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν αυτά τα ζώα (Φωτο Animal Action Greece)

«Ο αριθμός των άστεγων σκύλων και η έκταση των αναγκών στο χώρο των σκουπιδιών είναι πέρα από κάθε μεμονωμένη οργάνωση που μπορεί να αντιμετωπίσει, γι’ αυτό και χαίρομαι που συμφωνήσαμε να χρηματοδοτήσουμε από κοινού το έργο στην Τόπειρο σε συνεργασία με την Greek Animal Rescue», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Animal Action Greece, Τζόζεφ Ναν-Ο’Ράιλι.

«Η συνεργασία με αυτόν τον τρόπο εξοικονομεί χρόνο, κόπο και θα συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση των σκύλων στην Τόπειρο», δήλωσε ο Άντριου Τομς της Greek Animal Rescue.

Σύμφωνα με τους οργανισμούς, έχουν ήδη χρηματοδοτήσει από κοινού φάρμακα και τροφή για τα σκυλιά της Τοπείρου. «Η συνεργασία με αυτόν τον τρόπο θα κάνει μεγαλύτερη διαφορά από ό,τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε μόνοι μας», δήλωσε ο Τζόζεφ.

Με τη βοήθειά σας θα εξασφαλίσουν την καθημερινή σίτιση των σκύλων, θα εμβολιάσουν τα σκυλιά για την πρόληψη ασθενειών, θα βελτιώσουν την υγεία τους, θα στειρώσουν όλα τα σκυλιά και θα διασώσουν και θα επανατοποθετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζωάκια συντροφιάς, ξεκινώντας από τα κουτάβια.

Για να υποστηρίξετε αυτό το έργο, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της animalactiongreece.enthuse.com

Καμία συνεισφορά δεν είναι πολύ μικρή και η υποστήριξή σας θα μας επιτρέψει στους εθελοντές να εφαρμόσουν το σχέδιό τους και να κάνουν άμεσα την διαφορά.

«Το θέαμα τόσων αθώων ζώων που ζουν σε άθλιες συνθήκες μας λυπεί βαθιά και με τη βοήθειά σας η Greek Animal Rescue και η Animal Action Greece θα μπορέσουν να κάνουν περισσότερα για να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση και να απαλύνουν τον πόνο των σκύλων της Τοπείρου που αξίζουν τόσο πολύ καλύτερα», τονίζουν και επισημαίνουν ότι η συνεργασία που έχει στόχο να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση και να απαλύνει τη ζωή των ζώων, τους γεμίζει ελπίδα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ