Βάναυση κακοποίηση 7 μηνών γάτας στον Βύρωνα – Αναζητείται ο δράστης (Σκληρές εικόνες)

Την βάναυση κακοποίηση γάτων στην οδό Ατταλείας καταγγέλλει η αστική πανίδα του Δήμου Βύρωνα και αναζητείται ο δράστης. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει, την Δευτέρα 18/09/2023 στις 18:20, στην Καισαρείας και Ατταλείας 16, εντοπίστηκε από δημότες γατούλης βαρύτατα τραυματισμένος, δεμένος με σχοινί από το κάτω μέρος της κοιλιάς και τα πόδια.

Φιλόζωοι είχαν να δουν την συγκεκριμένη γάτα 2 μήνες

Οι δημότες που ταΐζουν τις γάτες, είχαν να δουν την συγκεκριμένη γάτα 2 μήνες. Με μεγάλη προσπάθεια έκοψαν τα σχοινιά, τα οποία είχαν κόψει πάρα πολύ βαθιά το ζώο. Αμέσως το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για άμεση διάγνωση και χορηγήθηκε ενέσιμη αντιβίωση.

Πράξη ανθρωπογενούς προέλευσης και όχι τυχαίου τραυματισμού

Ο κτηνίατρος του Δήμου που παρέλαβε το ζώο στην συνέχεια, γνωμάτευσε ότι ο γάτος είναι περίπου 7 μηνών και ο τραυματισμός του είναι εμφανώς ανθρωπογενούς προέλευσης. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, η πρόγνωση είναι επιφυλακτική και σε κάθε περίπτωση το ζωάκι θα υποστεί χειρουργική αντιμετώπιση των τραυμάτων του και μακροχρόνια θεραπεία.

Ενημέρωση για εχθρική συμπεριφορά από γείτονα

Δύο μέρες πριν, στις 16/09/2023, είχαμε ενημέρωση από άλλο κάτοικο ότι στο ίδιο περίπου σημείο, στο οποίο σιτίζει και περιθάλπει αδέσποτα (προσέχοντας ώστε να τηρείται ο χώρος καθαρός), αντιμετωπίζει εχθρική συμπεριφορά από γείτονα που πετάει τα σκεύη και καταβρέχει τα ζώα.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι δημότες υπέβαλαν επώνυμες καταγγελίες στο Αστυνομικό τμήμα. Και οι δύο συμπεριφορές είτε προέρχονται από τον ίδιο είτε από διαφορετικό άνθρωπο, είναι παράνομες.

Στην περίπτωση μάλιστα του βαρύτατου τραυματισμού του γατούλη, η πράξη είναι κακούργημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη και χρηματική ποινή 30.000 ως 50.000 ευρώ.

Μηνυτήρια αναφορά από το Δήμο Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλε έγγραφη καταγγελία, ζητώντας άμεσες ενέργειες για να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες των συγκεκριμένων περιστατικών, καταλήγοντας: «Παρακαλούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να συλληφθεί αυτός ο οποίος κακοποιεί γάτες στην οδό Ατταλείας. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα ζώα δεμένα σ’ αυτήν την κατάσταση και πάντα υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των ανθρώπων της περιοχής.»

δράστης
Φωτο Facebook | Αδέσποτα Δήμου Βύρωνα

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ