Βίντεο: H μαγική στιγμή που γιγαντιαίο πάντα γεννάει δίδυμα

Μοναδικές ήταν οι στιγμές που καταγράφηκαν σε βίντεο σε ζωολογικό κήπο στη Νότια Κορέα, όταν ένα γιγαντιαίο πάντα έφερε στον κόσμο τα δίδυμα μωρά του!

Η συγκεκριμένη γέννα πρόκειται για την πρώτη γέννηση διδύμων πάντα στην ασιατική χώρα. Τόσο η μαμά, Άι Μπάο, όσο και τα νεογέννητά της είναι καλά στην υγεία τους. Τα νεογνά πάντα γεννήθηκαν πριν από μερικές μέρες στο θεματικό πάρκο Everland, κοντά στη Σεούλ.

«Αισθάνομαι ότι είχαμε μία εξαιρετική ευκαιρία για να ζητήσουμε την καλύτερη προστασία και διατήρηση των πάντα, τα οποία έχουν γίνει σύμβολο για τα απειλούμενα είδη», δήλωσε ο Ντόνγκχι Τσαν, ο επικεφαλής του ζωολογικού κήπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός των πάντα έχει αυξηθεί και πλέον υπολογίζεται ότι μετρά πάνω από 1.800 άτομα που ζουν τόσο στην άγρια φύση, όσο και σε καθεστώς αιχμαλωσίας.



Ήδη από τη δεκαετία του 1950, ως μέρος αυτού που είναι γνωστό ως «διπλωματία των πάντα», η Κίνα στέλνει τα συγκεκριμένα ζώα στο εξωτερικό σαν ένδειξη καλής θέλησης. Η Άι Μπάο και ο σύντροφός της, Λε Μπάο, βρέθηκαν στη Νότια Κορέα ως μέρος του προγράμματος το 2016. Μάλιστα, η Άι Μπάο είχε γεννήσει ένα ακόμη θηλυκό πάντα, τη Φου Μπάο, το 2020.

«Συγκριτικά με όταν γεννήθηκε η Φου Μπάο, τώρα υπάρχουν δύο μωρά και νομίζω ότι (οι γονείς) πρέπει να είναι δύο φορές πιο ευτυχισμένοι», δήλωσε ο φύλακας του ζωολογικού κήπου, Τσέρβον Καν. Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτή τη φορά ο τοκετός της Άι Μπάο εξελίχθηκε πιο ομαλά σε σχέση με την πρώτη της εγκυμοσύνη.



Με πληροφορίες του Associated Press και SkyNews

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ