Βόλος: Έσωσαν χερσαία χελώνα 2,850 κιλών θύμα τροχαίου

Θύμα τροχαίου έπεσε μία χερσαία χελώνα στο Βόλο και διερχόμενοι που την εντόπισαν, φρόντισαν αμέσως να την μεταφέρουν στον οργανισμό Animal Rescue and Defence Squad για να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Όπως αναφέρει ο οργανισμός, το περασμένο Σάββατο 11 Μαρτίου μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα, παρέλαβαν μια αρσενική κρασπεδωτή χερσαία χελώνα, βάρους 2,850 κιλών, με σπασμένο χέλυο. Ο κτηνίατρος Νίκος Δασκαλόπουλος κατάφερε να αποκαταστήσει το σπασμένο χέλυο και αυτή τη στιγμή η χελώνα βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης. 

Η ελληνική χελώνα είναι ένα ζώο με πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, καθώς μπορεί να φτάσει τα 125 έτη, ενώ υπάρχουν και μη επαληθευμένες αναφορές για χελώνες που έφτασαν τα 200 έτη.

«Ένα μεγάλο μπράβο στους ευαισθητοποιημένους πολίτες που μόλις τη βρήκαν κινήθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα κατά τη παραλαβή, το τραύμα να είναι ακόμη καθαρό» έγραψε ο οργανισμός στο Facebook.

«Μετά από πολύωρο “παζλ” ο συνεργάτης κτηνίατρος Νίκος Δασκαλόπουλος κατάφερε να ανατάξει το σπασμένο χέλυο με αποτέλεσμα η χελώνα να είναι σε φάση ανάρρωσης. Αναμένουμε να ανταποκριθεί στην αγωγή της και της ευχόμαστε περαστικά!» συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ