Κτηνωδία στον Βόλο: Έσερναν σκύλο στην άσφαλτο με Ι.Χ. – Κατατέθηκε καταγγελία

Την πορεία ενός μαύρου Smart, από το οποίο ο συνοδηγός φέρεται να έσερνε στην άσφαλτο έναν σκύλο, ανέκοψε ένας άνδρας με το αυτοκίνητό του το βράδυ του Σαββάτου.

Παρά την καταγγελία που κατέθεσε ο άνδρας στην Αστυνομία, οι επιβαίνοντες του Smart δεν έχουν ακόμη συλληφθεί, όπως μεταφέρει το zoosos.gr. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Οδό, το Σάββατο 24 Ιουνίου. Ο άνθρωπος που προσπαθούσε για ώρα να σταματήσει το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, τελικά κατάφερε να κόψει την πορεία του και να ζητήσει εξηγήσεις.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, αφού φωτογράφισε το Smart και τον άτυχο σκύλο, τον πήρε μαζί του σε μία προσπάθεια να τον δώσει. Σε μία από τις φωτογραφίες τού αυτοκινήτου φαίνεται και το σχοινί με το οποίο ο συνοδηγός είχε δέσει και έσερνε τον σκύλο από το παράθυρό του, όπως αναφέρει το zoosos.gr. Όσον αφορά τον σκυλάκο, μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία του.


Photo: Facebook
Photo: Facebook/Jina Antoniou

Ο οδηγός και ο συνοδηγός του μαύρου αυτοκινήτου ισχυρίστηκαν ότι ο σκύλος, ο οποίος δεν έφερε μικροτσίπ, ζούσε έξω από το σπίτι τους και ότι θέλησαν να τον απομακρύνουν. Φυσικά, το να σέρνει κανείς έναν σκύλο στην άσφαλτο για να τον απομακρύνει από τη γειτονιά του, όπως και για οποιονδήποτε άλλο λόγο, είναι παράνομο και διώκεται ποινικά.

Όταν ο ευαισθητοποιημένος πολίτης σταμάτησε τελικά το μαύρο Smart, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιβαίνοντες του είπαν ότι δεν έσερναν τον σκύλο και ότι το ζώο ξάπλωσε επειδή κουράστηκε. Το πρωί της Κυριακής, ο αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε καταγγελία, ενώ χθες έδωσε συμπληρωματική κατάθεση.

Στις φωτογραφίες που «τράβηξε» ο ίδιος, διακρίνοεται εμφανώς ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, γεγονός που καθιστά εύκολο το έργο της Αστυνομίας να προχωρήσει σε ταυτοποίηση, εντοπισμό και σύλληψη των εμπλεκόμενων.

Σε μία ανάρτηση στο Facebook στην ομάδα «ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΖΩΗ», η Τζίνα Αντωνίου επισημαίνει: «Προχθές το βράδυ έγινε μια φρικτή κακοποίηση, δύο άτομα έσερναν αυτό το άμοιρο σκυλί με τριχιά πίσω από το αυτοκίνητό τους για να το απομακρύνουν από το σημείο που βρισκόταν. Ευτυχώς για τον σκυλάκο, είχε έναν καλό Άγγελο που είδε το περιστατικό και μπήκε μπροστά στο αυτοκίνητο και τους σταμάτησε. Μήπως αναγνωρίζει κάποιος το σκυλάκι; Το έχει χάσει κάποιος; Ζητάμε φιλοξενία ή υιοθεσία ακόμη καλύτερα, έχει περάσει πολλά ο σκυλάκος. Άγγελε, σ’ ευχαριστούμε πολύ για αυτό που έκανες! Παρακαλώ πολύ, κοινοποιήστε. Έχει ήδη γίνει μήνυση».


Photo: Facebook
Photo: Facebook/Jina Antoniou

Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις, η Εισαγγελία Βόλου έχει παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για τους -αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων- ασυνείδητους που έσερναν τον αδέσποτο σκυλάκο στην άσφαλτο, ενώ το περιστατικό κατήγγειλε και η φιλοζωική ομάδα της πόλης. Η έρευνα αναφορικά με το αδίκημα κακοποίησης ζώου αναμένεται να διενεργηθεί από το ΑΤ Βόλου.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ