Βόλος: Πρόστιμο 120.000 ευρώ στην ηλικιωμένη που πέταξε μωρά γατάκια σε κάδο απορριμμάτων

Ένοχη κρίθηκε η ηλικιωμένη που «ξεφορτώθηκε» μωρά γατάκια στην περιοχή του Βόλου για την κακοποίηση ζώων με τη μορφή του βασανισμού.

Κατόπιν της απολογίας της στον ανακριτή και με απόφαση του ανακριτή και της εισαγγελέως υπηρεσίας, η 75χρονη γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, και συγκεκριμένα υπό τον όρο να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ενώ της επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 1.500 €.

Η ηλικιωμένη συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, καθώς -όπως μετέδωσε το pet-in.gr– το βράδυ της Δευτέρας πέταξε 4 νεογέννητα γατάκια σε κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία της, τα οποία είχε τοποθετήσει μέσα σε μία νάιλον σακούλα.

Πληροφορίες του Magnesianews.gr αναφέρουν πως η κατηγορούμενη αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και ότι δεν ήταν εκείνη που πέταξε τα γατάκια στον κάδο. Ωστόσο, ο γείτονας που έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία, υποστηρίζει ότι η γυναίκα πέταξε την σακούλα με τα ζωντανά νεογέννητα στον κάδο σκουπιδιών.

Πέραν της ποινικής διαδικασίας, στην 75χρονη επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 120.000 € από την Αστυνομία, ήτοι 30.000 € για κάθε ένα από τα 4 γατάκια, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό γνωστοποιήθηκε από τη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, το βράδυ της Δευτέρας. Η Αστυνομία ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης και προέβη στη σύλληψη της 75χρονης, ενώ οι αστυνομικοί μετέφεραν τα γατάκια στο ΑΤ Βόλου μέχρι να τα παραλάβει εθελοντής της φιλοζωικής.

γατών


Πηγή: Magnesianews.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ