Βρήκαν μωρό τιγράκι χωμένο σε ντουλάπα κλεισμένο σε κλουβί για σκύλους

Το Νοτιοδυτικό Κέντρο Προστασίας Άγριας Ζωής στην Αριζόνα στεγάζει πολλά ζώα, όπως αγριόχοιρους, λύκους και κογιότ, τα οποία νιώθουν την έρημο Σονόρα σπίτι τους.

Έτσι, όταν τα μέλη του προσωπικού έλαβαν ένα τηλεφώνημα ότι ένα μωρό τιγράκι Μπενγκάλι, ένα ζώο που συνήθως ζει σε δάση και βάλτους, κατευθυνόταν προς τις εγκαταστάσεις τους, εξεπλάγησαν.

«Το να δεχτούμε μια τίγρη είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο», δήλωσε στο The Dodo η Τζέμι Χας Όλιβερ, υπεύθυνη μάρκετινγκ και ανάπτυξης του Southwest Wildlife Conservation Center. Και η ιστορία για το πώς την απέκτησαν είναι επίσης ασυνήθιστη.

Η αστυνομία βρήκε το μικρό ζώο μετά την επισήμανση μιας ύποπτης ανάρτησης στο διαδίκτυο που διαφήμιζε ένα μωρό τιγράκι προς πώληση.

Σύμφωνα με το κανάλι Fox 10, όταν οι αξιωματούχοι έφτασαν στη διεύθυνση που αναφερόταν στην ανάρτηση, σοκαρίστηκαν όταν βρήκαν την τίγρη χωμένη σε μια ντουλάπα, κλειδωμένη μέσα σε ένα κλουβί που προορίζεται για σκύλους.

Δεδομένου ότι η τίγρη θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο σε μια εν εξελίξει νομική υπόθεση που αφορά την πολιτεία, οι αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να ζήσει εντός των συνόρων της προς το παρόν.

Το Southwest Wildlife Conservation Center, το οποίο διατηρεί καλή σχέση με το Τμήμα Θήρας και Ιχθύων της Αριζόνα και την Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, κρίθηκε ως η καλύτερη προσωρινή λύση.

Λίγο μετά την ανακάλυψή της, η μικρή τίγρη μεταφέρθηκε στην ασφάλεια του κέντρου προστασίας. Μόλις έφτασε στο κέντρο, η ηλικίας 4 εβδομάδων τίγρη τοποθετήθηκε σε ένα μεγάλο κλουβί, όπου είχε άφθονο χώρο για να αναπτυχθεί. Η τίγρη έπαιρνε περίπου 4,5 κιλά την εβδομάδα και ήδη μοιάζει πολύ διαφορετική από όταν πρωτοήρθε τον Ιανουάριο.


Η τίγρη, η οποία είχε περάσει τη βρεφική της ηλικία κλεισμένη σε έναν μικροσκοπικό χώρο, ήταν εκστασιασμένη όταν έφτασε στο κέντρο και συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να τρέξει και να παίξει. Της αρέσει ιδιαίτερα οτιδήποτε περιλαμβάνει νερό.

Τα μέλη του προσωπικού δεν είναι βέβαια για πόσο καιρό θα είναι η τίγρη στη φροντίδα τους, καθώς η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά είναι ευτυχείς που θα την έχουν για όσο καιρό χρειαστεί. Μόλις απελευθερωθεί,  θα μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο που είναι ακόμη πιο κατάλληλο για να ευδοκιμήσει.

Προς το παρόν, αυτή η αναπτυσσόμενη τίγρη αξιοποιεί στο έπακρο τον χρόνο της στην έρημο και απολαμβάνει παιχνίδια στο νερό και όπως αναφέρει το κέντρο σε πρόσφατη ανάρτησή του, παραμένει ασφαλής και υγιής στο καταφύγιο. Περνάει τη μέρα της σε ένα εξωτερικό κλουβί με πολλά παιχνίδια για να παίζει, λίμνες με νερό για να πλατσουρίζει και κάγκελα για να εξασκείται στο άλμα! Σήμερα είναι 4 μηνών και ζυγίζει 38,5 κιλά.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ