Υπεγράφη σύμβαση μεταξύ Δήμου Πάρου και Συλλόγου Προστασίας Ζώων Πάρου «PAWS»

Υπεγράφη την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, σύμβαση παροχής υπηρεσιών για «Περισυλλογή και Φιλοξενία Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς», ανάμεσα στον Δήμο Πάρου και τον Σύλλογο Προστασίας Ζώων Πάρου-PAWS Δρυός Πάρου.

Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης είναι οι υπηρεσίες περισυλλογής, φιλοξενίας, φροντίδας και επανένταξης εν γένει αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με τους όρους και τις προδιαγραφές της υπ’ αριθµ. 24/2023 µελέτης της ∆/νσης Πολεοδοµικού Σχεδιασµού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και της υπ’ αριθµ. 234/2023 (Ψ06ΤΩΞΓ-55Φ) της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί εγκρίσεως πρακτικού διαπραγμάτευσης.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 35.996,80 €, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται μέσω Δημοτικών Πόρων.

Πιο συγκεκριμένα, στις υπηρεσίες, περιλαμβάνονται εργασίες περισυλλογής, φιλοξενίας, νοσηλείας και φαρμακευτικής περίθαλψης υπό την καθοδήγηση αρμόδιου κτηνιάτρου, σίτισης, φροντίδα και προστασίας, μεταφοράς και επανένταξης αδέσποτων ζώων.

Όλες οι εργασίες τέλος θα εκτελούνται µετά από συνεννόηση και επίβλεψη από την αρμόδια υπηρεσία του ∆ήµου.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές Αυγούστου ο φιλοζωικός σύλλογος Πάρου ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας από τι αρχές Σεπτεμβρίου του καταφυγίου στο Μαράθι και κινδύνευαν να βρεθούν στο δρόμο αρκετά από τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενεί, λόγω αδυναμίας του Δήμου να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις για τα 90 περίπου ζώα που φιλοξενούνταν και είναι τσιπαρισμένα στο όνομα του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου-PAWS χαιρετίζει τη σύμβαση με το Δήμο Πάρου και ελπίζει να ξεκινήσει άμεση η υλοποίησή της, ενώ παράλληλα εύχεται μετά από μια χρονοβόρα και αγχωτική για τους εθελοντές διαδικασία το χρόνο που πέρασε, οι εκταμιεύσεις να ολοκληρώνονται έγκαιρα από τον Δήμο.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα στον καινούργιο χρόνο και με τη νέα πια δημοτική αρχή, θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για μια μόνιμη χρηματοδότηση από τον Δήμο των δαπανών του καταφυγίου μας, διασφαλίζοντας έτσι τη μόνιμη βιωσιμότητά του», επισημαίνει ο σύλλογος.

Η ανακοίνωση του PAWS

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι χθες,
8 Νοεμβρίου 2023 και για πρώτη φορά στα 23 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Συλλόγου μας, υπογράψαμε Σύμβαση με το Δήμο Πάρου για 36000 € περίπου, που αφορά στη χρηματοδότηση μέρους των λειτουργικών δαπανών του καταφυγίου μας στο Μαράθι.
Η όλη διαδικασία που είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο 2022 και εντατικοποιήθηκε από τον περασμένο Αύγουστο, ήταν ιδιαίτερα επίπονη, χρονοβόρα και αγχώδης για όλους εμάς που κάθε μέρα, νοιαζόμαστε για τη βιωσιμότητα του καταφυγίου!
Ελπίζουμε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση αυτής της Σύμβασης, αν και η πρώτη εκταμίευση από τον Δήμο προβλέπεται για τον Ιανουάριο του 2024!
Σύμφωνα με τη Σύμβαση, θα υπάρχουν τμηματικές μηνιαίες εκταμιεύσεις του συμβατικού ποσού, οι οποίες θα γίνονται ύστερα από υποβολή δικαιολογητικών, πιστοποιητικών κλπ καθώς και ελέγχου από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου.
Ευχόμαστε όλες αυτές οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται από τον Δήμο έγκαιρα, με πνεύμα φροντίδας και καλής συνεργασίας, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται και να συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις μας!
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα στον καινούργιο χρόνο και με τη νέα πια δημοτική αρχή, θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για μια μόνιμη χρηματοδότηση από τον Δήμο των δαπανών του καταφυγίου μας, διασφαλίζοντας έτσι τη μόνιμη βιωσιμότητά του.
Μέχρι τότε, ελπίζουμε ότι με την συνεχιζόμενη «παρουσία» των φίλων και δωρητών του Συλλόγου μας, θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις εκάστοτε οικονομικές μας ανάγκες η ακόμα και τις όποιες διαφορές προκύπτουν, για την καλή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταφυγίου.  Βαθειά μας επιθυμία και στόχος μας είναι να αποφευχθεί στο μέλλον ένας νέος μεγάλος κίνδυνος, σαν αυτόν που απείλησε το καταφύγιό μας τον περασμένο Αύγουστο! Ήταν πραγματικά ένας εφιάλτης για όλους εμάς και κυρίως για την εξαιρετική ομάδα των υπευθύνων του καταφυγίου μας που δίνουν τη ζωή τους για μια καλύτερη ζωή των αδέσποτων ζώων της Πάρου. Ευχαριστούμε θερμά τις υπηρεσίες του Δήμου Πάρου για την εντατική δουλειά που έκαναν το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία για την υπογραφή της Σύμβασης. Επίσης, ευχαριστούμε και τον Δήμαρχο κ. Μ. Κωβαίο που ανέλαβε αυτή την τόσο σημαντική για εμάς δέσμευση. Ευχόμαστε από σήμερα και στο εξής να έχουμε μια καλή κι εποικοδομητική συνεργασία με το Δήμο Πάρου για λογαριασμό του οποίου, η μη κερδοσκοπική φιλοζωική μας οργάνωση δουλεύει και θα δουλεύει ακατάπαυστα για την σωστή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του νησιού μας. Είναι πια σε όλους γνωστό πως ο Σύλλογος PAWS, με το υπερ-σύγχρονο και πλήρως αδειοδοτημένο καταφύγιό του με την άψογη οργάνωση που διαθέτει, έχει υποκαταστήσει τα τελευταία χρόνια τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου ως προς αυτές τις αρμοδιότητες. Το κυριότερο δε επίτευγμά του είναι ότι έχει παραδώσει στην Παριανή κοινωνία ένα παγκόσμιου θαυμασμού καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που αποτελεί κόσμημα και αντικείμενο συγχαρητηρίων από όλους τους επισκέπτες! Μη εξαιρουμένων των κατοίκων, των εκπαιδευτών και μαθητών, που συμμετέχουν σε ειδικές ενημερωτικές ημερίδες, καθώς και των άπειρων ξένων και Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται συχνά το νησί μας.

PAWS – Paros Animal Welfare Society


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ