Zero Stray Pawject: Στην Αίγινα, πάνω από το 80% όλων των ιδιόκτητων σκύλων έχει μικροτσίπ και το 60% στειρώνονται

Με απτά στοιχεία τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ο φιλοζωικός οργανισμός Zero Stray Pawject παρουσιάζοντας το πρόγραμμα πρόληψης με το οποίο έχουν σωθεί χιλιάδες κουτάβια από το να καταλήξουν αδέσποτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού, τα τελευταία 4 χρόνια, το Zero Stray Pawject επιδότησε πάνω από 950 τοποθετήσεις μικροτσίπ και καταχωρήσεις ιδιόκτητων σκύλων, οι οποίες προσφέρθηκαν σχεδόν δωρεάν στους δήμους Αίγινας και Μαραθώνα, κυρίως για ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Αυτό ισοδυναμεί με 1100 σκυλιά που δεν θα εγκαταλειφθούν ποτέ, γιατί από τη στιγμή που στο μικροτσίπ καταχωρηθούν τα στοιχεία του κηδεμόνα, ο σκύλος πάντα θα οδηγεί σε αυτόν. 

«Η εγκατάλειψη είναι πλέον κακούργημα σύμφωνα με τη νομοθεσία, αλλά αυτό μπορεί να επιβληθεί μόνο εάν κάθε ιδιόκτητος σκύλος και γάτα αποκτήσει μικροτσίπ και καταχωρηθεί.»

Και συνεχίζει: «Στην Αίγινα, πάνω από το 80% όλων των ιδιόκτητων σκύλων έχει πλέον μικροτσίπ, γεγονός το οποίο μείωσε σημαντικά το ποσοστό εγκατάλειψης με την πάροδο του χρόνου.

»Επιπλέον, πραγματοποιήσαμε έρευνες σχετικά με την υπεύθυνη κηδεμονία κατοικίδιων ζώων και με το γιατί οι ιδιοκτήτες δεν στειρώνουν τα κατοικίδια τους. Με στοχευμένες καμπάνιες και σχεδόν δωρεάν στείρωση, καταφέραμε να στειρώσουμε περισσότερους από 800 ιδιόκτητους σκύλους σε συνεργασία με τοπικούς κτηνιάτρους,» υππογραμμίζει ο οργανισμός.

«Σκύλοι όπως ο Μπρούνο και η Κίρα, των οποίων η μαμά δεν μπορούσε να αντέξει το κόστος της στείρωσης. Παρά το γεγονός ότι τα δύο ζώα χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου που η Κίρα ήταν σε οίστρο, ο Μπρούνο κατάφερε να πηδήξει τον φράχτη και έτσι αιφνιδίασαν την μαμά τους με 8 κουτάβια! Αλλά το να ταΐσεις ακόμη 8 σκυλιά δεν είναι εύκολο. Η μαμά τους Εύα χάρηκε που επωφελήθηκε από την επιδότηση,» περιγράφει το Zero Stray Pawject.

Χάρη στο πρόγραμμά του Zero Stray Pawject στην Αίγινα, το 60% των ιδιόκτητων σκύλων στειρώνονται σύμφωνα με το δημοτικό μητρώο σκύλων, σώζοντας έτσι χιλιάδες, συχνά ανεπιθύμητα, αγέννητα κουτάβια.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ