Ακτιβιστές της Greenpeace βύθισαν αυτοκίνητα σε λίμνη

Ακτιβιστές για το κλίμα βύθισαν αυτοκίνητα σε μια λίμνη στο Μόναχο, σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας με αφορμή έκθεση αυτοκινήτου που διεξάγεται στη γερμανική πόλη.

Ειδικότερα, ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace βύθισαν τρία αυτοκίνητα σε μία μικρή λίμνη, μπροστά από το συνεδριακό κέντρο στο Μόναχο, σε μία προσπάθεια να επικρίνουν τη συμπεριφορά των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών σε ό,τι έχει να κάνει με το κλίμα, θεωρώντας τες συνυπαίτιες για την κλιματική αλλαγή.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί να βασίζεται σε πάρα πολλά αυτοκίνητα, τα οποία είναι πολύ μεγάλα και πολύ βαριά. Βυθίζει τον πλανήτη με αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο», δήλωσε η Μαρίσα Ράισερ, εκπρόσωπος της Greenpeace, μιλώντας στο AFP.



Οι ομάδες που αγωνίζονται για το κλίμα έχουν υποσχεθεί να οργανώσουν διαμαρτυρίες, καθώς και πράξεις «πολιτικής ανυπακοής», όπως αναφέρουν, με στόχο να διακόψουν την έκθεση, η οποία σήμερα άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό και αναμένεται να την επισκεφθούν περίπου 700.000 άνθρωποι.

Στο επίκεντρο της έκθεσης αυτής της εβδομάδας θα βρεθεί η στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τα ηλεκτρικά οχήματα, με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να δίνουν το παρών, ρίχνοντας παράλληλα μια ματιά στα όσα έχει να προσφέρει στον κλάδο η Ευρώπη.


Βίντεο από euronews


Με πληροφορίες από AFP


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ