Archipelagos: Αποστολή με το Βελγικό Πανεπιστήμιο – Κοινός στόχος όλων είναι να κλείσουν τα δελφινάρια στην Ευρώπη

Ολοκληρώθηκε στο Αιγαίο μία κοινή αποστολή με το Βελγικό Πανεπιστήμιο Odisee University of Applied Sciences, εν πλω στα σκάφη Aegean Explorer και Πηνελόπη.

Έπειτα από 4 χρόνια ερευνητικής συνεργασίας του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος με το Odisee University, με επίκεντρο τη συμπεριφορά και την ευζωία των θαλάσσιων θηλαστικών στο πλαίσιο του υπό δημιουργία Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου, ομάδα φοιτητών ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες την επίποπια εκπαίδευση στις ερευνητικές βάσεις του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος στη Σάμο και τους Λειψούς.

Σε μία εποχή που επιτέλους αναγνωρίζεται ότι η αιχμαλωσία των δελφινιών δεν αποτελεί διασκέδαση και προφανώς ούτε “εκπαίδευση” όπως κάποιοι επιμένουν να την αποκαλούν, είναι ελπιδοφόρο ότι ευρωπαϊκές χώρες δρομολογούν μία μετά την άλλη, το κλείσιμο των δελφιναρίων τους.

Η περίπτωση του Βελγίου είναι ενδεικτική καθώς τις τελευταίες εβδομάδες διεξάγονται συνεχείς διαβουλεύσεις και συναντήσεις στη φλαμανδική κυβέρνηση, οι οποίες αποσκοπούν στην σταδιακή παύση της λειτουργίας του μοναδικού δελφιναρίου στη χώρα του “Βoudewijn Seapark” στην πόλη Brugge και την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για δελφίνια που βρίσκονται εκεί.

Στο πλαίσιο αυτών των πολύμηνων διαβουλεύσεων, επιτροπή από μέλη της φλαμανδικής κυβέρνησης και του βελγικού περιβαλλοντικού φορέα Gaia, υλοποίησαν τους προηγούμενους μήνες επιτόπιες επισκέψεις στο υπό δημιουργία Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου στο νησί των Λειψών.

Κοινός στόχος όλων είναι όχι μόνο να κλείσουν τα δελφινάρια στην Ευρώπη, αλλά και να δοθεί επιτέλους ένα οριστικό τέλος στη συστηματική κακοποίηση των δελφινιών παγκοσμίως για χάρη μίας βιομηχανίας με τζίρους δισεκατομμυρίων παγκοσμίως.

Πηγή: archipelago.gr

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ