Εκδήλωση στο πάρκο του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Ιερισσού με τίτλο «Όχι στην εξόρυξη χρυσού»

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού» μαζί με συλλόγους και φορείς της περιοχής διοργανώνουν το Σάββατο 28-10-2023 στο πάρκο του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Ιερισσού, εκδήλωση κατά της εξόρυξης χρυσού.

Στόχος της είναι η συσπείρωση του κόσμου ενάντια στην αλόγιστη εξόρυξη στην ΒΑ Χαλκιδική, ιδίως τώρα που μια σειρά επιχειρήματα μας δικαιώνονται και αποδεικνύεται ότι είναι αληθινά:

  1. Δεν υπάρχει καμία ξένη επένδυση, τα χρήματα τελικά θα δοθούν από τις ελληνικές τράπεζες κι από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  2. Δεν υπάρχουν οι πολυδιαφημιζόμενες θέσεις εργασίας απεναντίας, αυτό που εισπράττουμε όλοι (και οι εργαζόμενοι), είναι μόνο απολύσεις.
  3. Σε ότι αφορά το περιβάλλον, απέναντι στις σοβαρές επιφυλάξεις και τα επιχειρήματα πλήθους επιστημόνων ότι μια τέτοιου είδους δραστηριότητα δεν μπορεί να ελεγχθεί, το υπουργείο αποφάσισε να καταργήσει και τους τελευταίους ελεγκτικούς μηχανισμούς!
  4. Μετά τις πρόσφατες πλημμύρες αποδείχτηκε ότι όσο και να μας διασφαλίζει οποιαδήποτε καλή ή κακή μελέτη, η φύση τελικά μας ξεπερνά και έχει τον τελευταίο λόγο.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με κάθε τρόπο τόσο θεσμικά, μέσα από το Συμβούλιο Επικρατείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και επικοινωνώντας στην κοινωνία τους κινδύνους που εγκυμονεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα».

Αφίσα εκδήλωσης συλλόγου Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ