Ευρωπαϊκή Ημέρα Περιβάλλοντος – Bioblitz στον Υμηττό

Στις 21 Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Δικτύου Natura 2000. Το Δίκτυο Natura 2000 δημιουργήθηκε την ημέρα αυτή, πριν 32 χρόνια, με μία πρωτοποριακή νομοθετική κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών στον κόσμο.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού του Δικτύου Natura 2000, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί το κοινό να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις καταγραφής της βιοποικιλότητας -οι οποίες ονομάζονται Bioblitz- κατά τις οποίες οι συμμετέχοντες-παρατηρητές βγαίνουν στη φύση και καταγράφουν όσο το δυνατόν περισσότερα είδη σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε μία τέτοια δράση, οι συμμετέχοντες γίνονται πολίτες-επιστήμονες, οι οποίοι ανακαλύπτουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ενώ παράλληλα συμβάλλουν με τις καταγραφές τους στη διεύρυνση της γνώσης τα είδη που φιλοξενεί.

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις εορτασμού για το Δίκτυο Natura 2000 και διοργανώνουμε ένα Bioblitz στην περιοχή του Υμηττού.

Τα στελέχη της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου του ΟΦΥΠΕΚΑ θα υποδέχονται τους συμμετέχοντες στη Μονή Καισαριανής, προκειμένου να τους ενημερώσουν σχετικά με την προστατευόμενη περιοχή του Υμηττού και να τους συνοδεύουν στην εξερεύνησή τους.

Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαΐου
Ραντεβού στις 9:30, 10:30 και 11:30
Μονή Καισαριανής, Υμηττός


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ