Κατερίνη: Δημιουργήθηκε η πρώτη τράπεζα τροφίμων για τ᾽αδέσποτα με τη στήριξη του Δήμου

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Κατερίνης, κ. Θωμά Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» για τη δημιουργία τράπεζας τροφίμων για αδέσποτα ζώα.

Κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων του Δήμου Κατερίνης, η Εθελοντική Ομάδα, είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και προσφέρθηκε να συμμετέχει ενεργά στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής.

Η πρόταση αφορούσε στη δημιουργία τράπεζας τροφών για αδέσποτα ζώα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης με στόχο την κάλυψη έκτακτων αναγκών μετά από φυσικές καταστροφές, όπως π.χ. πρόσφατα στη Ρόδο, στον Έβρο αλλά και στην Καρδίτσα, ενώ σύμφωνα με την πρόταση των πολιτών η τράπεζα θα στηρίζεται σε μηνιαία βάση από τη Δημοτική Αρχή με στόχο την κάλυψη των αναγκών και των αδέσποτων ζώων της πόλης. Επιπλέον προτάθηκε η οργάνωση μεγάλης μουσικής συναυλίας στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης με αντίτιμο, αντί εισιτηρίου, την προσφορά ζωοτροφών για την ενίσχυση της τράπεζας.

Δύο μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης λειτουργεί πλέον Τράπεζα Τροφίμων και Φαρμάκων για Αδέσποτα Ζώα.

Η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης αποδεχόμενη τη δημόσια πρόταση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης και μετά από κοινή προσπάθεια των δύο φορέων, υλοποιήθηκε μια ιδέα που αξίζει να υιοθετηθεί από όλους τους δήμους της χώρας.

Φωτ.: Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

«Τα συγχαρητήρια ανήκουν στον Δήμαρχο της πόλης κ. Ιωάννη Ντούμο, κυρίως όμως στον κ. Θωμά Αναστασιάδη ο οποίος από την πρώτη στιγμή της θητείας του έσκυψε πάνω στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων της πόλης το οποίο είχε εκλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και συνεχίζει να παραμένει ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της πόλης», αναφέρει η Εθελοντική Ομάδα η οποία τονίζει ότι «ο δρόμος θα είναι μακρύς αλλά πάντα με καλή διάθεση, πράξεις και λίγα λόγια, επί ίσοις όροις και αυστηρή κριτική ματιά θα είμαστε στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής διότι η πόλη αξίζει κάτι καλύτερο!»

Φωτ.: Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν την πρώτη ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου, από δωρεές πολιτών ενώ τα ράφια κατασκευάστηκαν από τον Δήμο Κατερίνης και ο χώρος διαμορφώθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ”.

Η διάθεση των τροφών γίνεται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, σε μηνιαία βάση, μόνο σε πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Πιστοποιημένων Εθελοντών/τριών του Δήμου Κατερίνης και έχουν αναλάβει την φροντίδα αδέσποτων ζώων σε συγκεκριμένη περιοχή της πόλης.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ»

Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007, λίγο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου, είναι μια ανοιχτή κίνηση πολιτών, δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό φορέα και αποτελεί σημείο επαφής υπεύθυνων ανθρώπων, οι οποίοι μέσω της εθελοντικής προσφοράς επιδιώκουν:

  • Την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος
  • Την ανάδειξη των οικολογικών, οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων μέσα από την κοινωνική, οικονομική και την πολιτική τους διάσταση.

Μέσα από επιλεγμένες δράσεις, ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να υπερασπιστούν το περιβάλλον, την ποιότητα του βιοτικού επιπέδου, την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από το κράτος ή οποιοδήποτε άλλο φορέα, επηρεάζουν όμως την ποιότητα της ζωής και την αξιοπρέπεια.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ