Ημερίδα με θέμα: «Η αναγκαιότητα για μια νέα προσέγγιση του κυνηγιού στη βάση της προστασίας της ισορροπίας των ενδιαιτημάτων και της βιοποικιλότητας»

Ημερίδα με θέμα «Η αναγκαιότητα για μια νέα προσέγγιση του κυνηγιού στη βάση της προστασίας της ισορροπίας των ενδιαιτημάτων και της βιοποικιλότητας» συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Κυνήγι «Νέμεσις» και η Οικολογική Παράταξη Πράσινοι-Οικολογία. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου, στις 18:00 στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50.

Είναι η πρώτη φορά, που ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως η Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι, που εκδίδεται κάθε Αύγουστο, αλλά και ο τρόπος που ασκείται γενικότερα η θήρα θα τεθούν σε δημόσια συζήτηση και τόσο έγκαιρα.

Η κλιματική κρίση με τις τεράστιες και ορατές πλέον επιπτώσεις στο Περιβάλλον, οι φονικές δασικές πυρκαγιές, που κάθε χρόνο γίνονται πιο εφιαλτικές, οι φονικές πλημμύρες των τελευταίων ετών, που μόνο το 2023 έπνιξαν 1.500.000 ζώα κάθε είδους, οι πολλές και μεγάλες παθογένειες στο τρόπο άσκησης της θήρας, δε γίνεται να μην ληφθούν σοβαρότατα υπόψη στη νέα Ρυθμιστική του Αυγούστου.

Η αναγκαιότητα επιστημονικής πλέον προσέγγισης των παραπάνω στις σημερινές συνθήκες, όπου η προτεραιότητα, προς το συμφέρον όλων θα είναι προστασία της Φύσης, είναι αδήριτη.

Σκοπός είναι όλα αυτά να συζητηθούν ανοιχτά στην Ημερίδα, η οποία θα καλυφθεί ζωντανά σε zoom και Youtube, ώστε να μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει ή να την παρακολουθήσει από όπου κι αν βρίσκεται.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ