Καιρός: Αύξηση θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και στο Αιγαίο. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί, πιο αισθητή στα βόρεια, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αναλυτικά

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας τις θερμές ώρες της ημέρας βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 33-34, στην Ήπειρο από 18 έως 33 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 34-35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 34-35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου.

Αιγαίο-Ιόνιο

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32-33 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρη όμβροι ή καταιγίδα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33-34 βαθμούς.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ