Καιρός: Καλοκαιράκι με τοπικές νεφώσεις και τοπικές βροχές

Αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις και τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Άνεμοι βόρειοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αναλυτικά

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 11 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αιγαίο-Ιόνιο

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βόρειοι με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και στα ανατολικά έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες στα νότια οι άνεμοι θα γίνουν νότιοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ