Καθώς οι πάγοι λιώνουν, οι πολικές αρκούδες αδυνατούν να βρουν αρκετή τροφή στην ξηρά

Όσο λιώνουν οι πάγοι τόσο οι πολικές αρκούδες θα χάνουν τροφικές πηγές. Το ορμητήριο τους κανονικά πάνω στους πάγους τους επέτρεπε να εντοπίζουν θηράματα στη θάλασσα και να τρέφονται ικανοποιητικά.

Τώρα που οι πάγοι χάνονται αναγκάζονται να βγουν στην ξηρά όπου η τροφή είναι δυσεύρετη. Τα πλάνα που τραβήχτηκαν από τις ίδιες τις αρκούδες και έδωσαν πολύτιμα στοιχεία για την καθημερινή τους δίαιτα.

Στο πλαίσιο έρευνας του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον τοποθετήθηκε ραδιοπομπός με κάμερα σε μια πολική αρκούδα και παρακολουθήθηκε έτσι η ζωή από 20 ζώα που αποτελούν μια μεγάλη οικογένεια.

Διαπιστώθηκε πως όλες έχαναν βάρος σχεδόν 1 κιλό την ημέρα. Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούσαν τεχνικές εξοικονόμησης της σωματικής τους ενέργειας, με το να κοιμούνται περισσότερο σε ποσοστό ως 98% του χρόνου τους.

Επειδή όμως αναγκάζονται να ταξιδεύουν μέχρι 330 χλμ σε 3 εβδομάδες για να βρουν τροφή, η απώλεια βάρους ήταν αναπόφευκτη. Ενώ αρκετά συχνά πλησίαζαν κατοικημένες περιοχές για να ψαρέψουν στα ανθρώπινα σκουπίδια.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αν λιώσουν οριστικά οι πάγοι της Αρκτική, δύσκολα θα μπορέσει να επιβιώσει το είδος.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ