Διαδικτυακό Σεμινάριο: Από κουτάβι σε ισορροπημένο ενήλικα – Πρόληψη και αντιμετώπιση ανεπιθύμητων συμπεριφορών

Η ανατροφή ενός κουταβιού είναι δύσκολη διαδικασία, ειδικά όταν οι συμβουλές που υπάρχουν γύρω από την εκπαίδευση και τη συμπεριφορά του ακόμη και από ειδικούς, είναι αντικρουόμενες.

Δυστυχώς στο διαδίκτυο, αλλά ακόμη και από στόμα σε στόμα, αναπαράγονται οδηγίες που μπορεί να αποβούν καταστροφικές για την σχέση και την επικοινωνία που θα αναπτύξεις με τον σκύλο σου.

Οι πρώτοι μήνες συμβίωσης με το κουτάβι, είναι οι πιο σημαντικοί και κρίσιμοι. Η συμπεριφορά και οι εμπειρίες του σχηματίζονται μέρα με την μέρα και γίνονται οι συνήθειες που θα έχει στην ενήλικη ζωή του. Ο τρόπος που διαχειρίζεσαι αυτή τη συμπεριφορά και τις εμπειρίες, είναι καθοριστικός.

Σε αυτό το σεμινάριο θα ανακαλύψεις όσα πρέπει και δεν πρέπει να κάνεις εάν μεγαλώνεις κουτάβι ή έφηβο σκύλο, αλλά και πώς μπορείς να διορθώσεις λάθη που έγιναν σε αυτές τις ηλικίες τώρα που ο σκύλος σου είναι ενήλικος!

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθεις:

  • Κοινωνικοποίηση και Επικοινωνία: Ποια είναι η σημασία της κοινωνικοποίησης και πώς μπορείς να εξασφαλίσεις ότι το κουτάβι σου θα αναπτύξει υγιείς συσχετισμούς με άλλους σκύλους, ανθρώπους και το περιβάλλον του.
  • Αναγνώριση και Διαχείριση Στρες: Πώς να αναγνωρίζεις τα σημάδια στρες στον σκύλο σου και ποιες είναι οι αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης.
  • Συμπεριφορά Κουταβιών και Έφηβων Σκύλων: Πώς να αντιμετωπίζεις τις τυπικές συμπεριφορικές προκλήσεις που παρουσιάζουν τα κουτάβια και οι σκύλοι κατά την εφηβεία τους (δάγκωμα στο παιχνίδι, υπερκινητικότητα, άγχος αποχωρισμού, τουαλέτα κλπ)
  • Παιχνίδια και Δραστηριότητες: Πώς να ενθαρρύνεις την ήρεμη συμπεριφορά μέσω διασκεδαστικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων που προάγουν την σωματική και πνευματική εκτόνωση.
  • Ενίσχυση της Θετικής Συναισθηματικής Σύνδεσης: Πώς να δημιουργήσεις μια θετική σχέση μεταξύ εσένα και του σκύλου σου, με γνώμονα την αμοιβαία επικοινωνία και την ενσυναίσθηση.

Τι θα κερδίσεις από το σεμινάριο:

  • Κατανόηση των αιτιών που οδηγούν σε ανεπιθύμητες συμπεριφορές και πώς μπορείς να τις αποφύγεις
  • Πλούσιες γνώσεις γύρω από την ψυχολογία και τα συναισθήματα των κουταβιών και των σκύλων
  • Τους τρόπους να επικοινωνείς στη γλώσσα τους και να αναγνωρίζεις τα σημάδια άγχους
  • Όλους τους λόγους που έχουν αποτύχει προηγούμενες προσπάθειες εκπαίδευσης
  • Σημαντική ανάπτυξη της κριτικής σου σκέψης για να αναγνωρίζεις ποιες συμβουλές δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι
  • Πρακτικές ασκήσεις που μπορείς να εφαρμόσεις πάντα και παντού!
  • Σύγχρονες μεθόδους υγιούς και αποτελεσματικής επικοινωνίας με τον σκύλο ή το κουτάβι σου

Ποιος μπορεί να παρακολουθήσει:

Αυτό το σεμινάριο είναι ανοικτό για όλους τους λάτρεις των σκύλων, ανεξαρτήτως επιπέδου εμπειρίας. Είτε είσαι νέος/νέα στον κόσμο των σκύλων, είτε έχεις πολλά χρόνια εμπειρίας, θα σου προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες για την αντιμετώπιση των συχνότερων συμπεριφορικών προκλήσεων, μέσα από την κατανόηση των συναισθημάτων του σκύλου σου και της ενίσχυσης της επικοινωνίας σας.

Ακόμη και εάν ο σκύλος σου είναι μεγαλύτερος του ενός έτους, το συγκεκριμένο σεμινάριο θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάπτυξη των ανεπιθύμητων συμπεριφορών που έχει σήμερα και να βρεθείς έτσι πιο κοντά στη λύση τους.

Ημερομηνία & Ώρα Έναρξης: 
 Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου | 19:00

Διάρκεια: 3 ώρες

Τόπος: Zoom

Κόστος Εγγραφής: 49€

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για την κράτησή σας, πατήστε ΕΔΩ


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ