Φιλοξένησε και εσύ ένα αδεσποτάκι, σε έχει ανάγκη! – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη φιλοξενία

Έχετε σκεφτεί ποτέ να αναλάβετε την φιλοξενία ενός κατοικίδιου ζώου; Αν είναι κάτι που ονειρεύεστε να κάνετε, αλλά έχετε και αμφιβολίες, δεν είστε μόνοι.

Πολλοί επίδοξοι ανάδοχοι γονείς κατοικίδιων ζώων δεν είναι σίγουροι για το πώς θα είναι η ζωή τους αφού φέρουν ένα ζώο στο σπίτι.

Το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας-Larissa’s Stray Volunteers» εξηγεί τη σημασία της φιλοξενίας, γιατί την ζητούν αλλά και πώς μπορεί ο καθένας να συμβάλλει και να βοηθήσει το δύσκολο έργο των εθελοντών.

Πολλοί βλέπετε συχνά μία ανάρτηση από συλλόγους ή σωματεία που αναζητούν φιλοξενία. Οι αναρτήσεις συνήθως συνοδεύονται από μια φωτογραφία ενός σκύλου ή γάτας ωστόσο δεν χτυπάει συχνά, ειδικά αν ο σκύλος είναι μεγαλόσωμος.

Οι Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας αποσαφηνίζουν τι σημαίνει η φιλοξενία ενός αδέσποτου υπό την εποπτεία ενός φιλοζωικού σωματείου.

Γιατί και πότε ένα φιλοζωικό σωματείο ζητάει φιλοξενία;

Όταν τα σπίτια των εθελοντών είναι ασφυκτικά γεμάτα από φιλοξενούμενα αδεσποτάκια που ψάχνουν, δεν βρίσκουν μόνιμο σπίτι και δεν υιοθετούνται.

Πολύ απλά εξηγούν πως με το να ανοίξετε το σπίτι σας και να προσφέρετε φιλοξενία σε ένα αδεσποτάκι του δίνετε την ευκαιρία να φύγει από τον δρόμο και στους εθελοντές δίνετε τον χρόνο να ψάξουν να του βρούνε παντοτινό σπιτάκι, κρατώντας το εσείς στο σπίτι σας ασφαλές χωρίς να κινδυνεύει στους αφιλόξενους δρόμους.

Η φιλοξενία δεν είναι μόνιμη

Εσείς θα διαλέξετε το πόσο χρόνο θέλετε να φιλοξενήσετε ένα αδεσποτάκι. Όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε τόσο το καλύτερο και αυτό γιατί δεν πρέπει να ταλαιπωρείται το αδεσποτάκι με συνεχείς μετακινήσεις και αλλαγές περιβάλλοντος μέχρι να υιοθετηθεί.

Φροντίζουν για τα έξοδα

Τα σωματεία φροντίζουν για τα έξοδα του αδέσποτου που θέλετε να φιλοξενήσετε όπως κτηνίατρο, φαγητό, κρεβάτι, παιχνίδια και ό,τι προκύψει.

Τα σωματεία φροντίζουν επίσης να βρεθεί το κατάλληλο μόνιμο σπιτάκι. Και θα δείτε πόσο μεγάλη θα είναι η χαρά σας όταν σας καλέσουν και σας ανακοινώσουν ότι το αδεσποτάκι που φιλοξενείτε φεύγει για το μόνιμο σπιτάκι του. Ότι υιοθετήθηκε και εσείς συμβάλλατε σε αυτό!

Προσφέρετε στέγη και αγάπη

Εσείς το μόνο που θα του προσφέρετε θα είναι μια στέγη και αγάπη. Και αυτά είναι υπεραρκετά!

Αυτά που θα πάρετε από το αδεσποτάκι και η ευγνωμοσύνη που θα εισπράξετε μόνο και μόνο από την ματιά του δεν συγκρίνονται με τίποτα στον κόσμο.

Φιλοξένησε και εσύ ένα αδεσποτάκι, σε έχει ανάγκη!


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ