Έρευνα του Πανεπιστημίου Κορνέλ: Περισσότεροι από τους μισούς κτηνιάτρους υποφέρουν από επαγγελματική εξουθένωση

Ακούστε το άρθρο στο Spotify:

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η κτηνιατρική βιομηχανία επιβαρύνεται κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω της επαγγελματικής εξουθένωσης των κτηνιάτρων. Το εύρημα αυτό προκύπτει από μια έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ, και συγκεκριμένα από το Κέντρο Κτηνιατρικών Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας του Κορνέλ (Cornell Center for Veterinary Business and Entrepreneurship). Στο κόστος, το οποίο ισοδυναμεί με περίπου το 4% της συνολικής αξίας του κλάδου, συνυπολογίζονται τόσο οι κτηνίατροι, όσο και τεχνικοί, με κάθε κλάδο να αντιστοιχίζεται με μία απώλεια, κατά προσέγγιση, της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

“Προσδιορίζοντας με μία τιμή το πως αυτό το τόσο ανθρώπινο ζήτημα επηρεάζει τους κτηνιάτρους και τους τεχνικούς, το καθιστά απτό”, αναφέρει ο ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Κλίντον Νέιλ, επίκουρος καθηγητής Οικονομίας και Διαχείρισης στην Κτηνιατρική στο Πανεπιστήμιο του Κορνέλ.

Τα ευρήματα βασίζονται σε μια θεμελιώδη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Νέιλ σε συνεργασία με την Αμερικανική Κτηνιατρική Ένωση (AVMA, American Veterinary Medical Association), η οποία εξετάζει τις οικονομικές πτυχές της παρατηρούμενης επαγγελματικής εξουθένωσης.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη μεταξύ 2016 και 2020, συνέλεξε δεδομένα που προήλθαν από 15.315 μέλη της ένωσης. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα αυτά, οι ερευνητές υπολόγισαν την επαγγελματική εξουθένωση, τα έσοδα, καθώς και τις μειωμένες ώρες εργασίας. Ειδικότερα, ο Νέιλ και η ομάδα του, προσδιόρισαν ότι το κόστος της επαγγελματικής εξουθένωσης ανά κτηνίατρο αντιστοιχεί σε ένα εύρος μεταξύ 17.000 και 25.000 δολαρίων ετησίως. Διαπιστώθηκε, επίσης, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ, ότι ένας στους δύο κτηνιάτρους υποφέρουν από επαγγελματική εξουθένωση.

Υπάρχουν πολλαπλοί παράγοντες που συμβάλλουν στα επίπεδα εξουθένωσης του κάθε ατόμου. Για τους κτηνιάτρους, το χρέος ειδικά (σ.σ. με την έννοια του καθήκοντος), πρόκειται για έναν επιπρόσθετο στρεσογόνο, επιβαρυντικό παράγοντα για τη ψυχική τους υγεία.

Δρ. Κλίντον Νέιλ

Τέλος, οι ερευνητές ευελπιστούν πως όλα τα ευρήματα που προέκυψαν, θα θέσουν τις απαραίτητες βάσεις, προκειμένου να καταστεί επιτεύξιμη μελλοντικά η αλλαγή και η βελτίωση ολόκληρης της βιομηχανίας.

Σημαντική υποστήριξη στη συγκεκριμένη μελέτη παρείχαν η AVMA και η Zoetis.

Σχετικά Άρθρα

Stay Connected

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ