Ο Δήμος Φιλιατών στειρώνει τους σκύλους των κτηνοτρόφων εντελώς δωρεάν – Ίσως η πρώτη δράση στην Ελλάδα για τα ποιμενικά

Ο Δήμος Φιλιατών σε συνεργασία με τον φιλοζωικούς συλλόγους «Άργος Κιβωτός Θεσπρωτίας» και «Φιλοζωικό Σύλλογο Φιλιατών ΦΙΛΟ.Σ» πραγματοποιεί στειρώσεις σκύλων για τους κτηνοτρόφους της περιοχής εντελώς δωρεάν.

Οι στειρώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη 26 Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως τις 30 Απριλίου 2024 και πραγματοποιούνται στο κτηνιατρείο της Στεφανίας Διαμάντη κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Το μόνο κόστος που θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη θα είναι η εφαρμογή μικροτσίπ.

Σημειώνεται ότι οι στειρώσεις γίνονται για τον δήμο Φιλιατών.

Τηλέφωνο κτηνιατρείου: 2665027660

Ίσως η πρώτη δράση στείρωσης στην Ελλάδα σε κτηνοτροφικά σκυλιά

Η Ελένη Γκόγκου μέσα από την ομάδα «Άργος Κιβωτός Θεσπρωτίας» συγχαίρει τη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Φιλιατών και τον αντιδήμαρχο διαχείρισης και περισυλλογής αδέσποτων ζώων, Νίκο Μπάντιο για την σημαντική πρωτοβουλία που αφορά στα ποιμενικά σκυλιά.

Η δωρεάν στείρωσης ποιμενικών σκύλων που αναλαμβάνει ο Δήμος Φιλιατών είναι μια δράση που για χρόνια οι φιλόζωοι ζητούσαν αφού ο πληθυσμός των αδέσποτων τσοπανόσκυλων έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Σαν σύλλογος που συμμετέχει στην επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου Φιλιατών μόνο χαρά και εκτίμηση νιώθουμε για αυτή την ανακοίνωση. Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο αδέσποτων του Δήμου Φιλιατών Νίκο Μπάντιο που κάθισε, άκουσε. Έδρασε.»

Και συνεχίζει: «Ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα είναι χέρι χέρι με τους φιλοζωικούς φορείς για να κάνει πράξη των περιορισμό των αδέσποτων ζώων. Και να παρέχει μια ανεκτή ζωή στα αδέσποτα του δήμου.»

Τέλος, εύχεται, όπως όλοι μας, να υπάρχει ανταπόκριση από τους κτηνοτρόφους του Δήμου Φιλιατών.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ