Σέρρες: Εθελοντές έσωσαν τον Πρόδρομο, ένα ελληνικό ποιμενικό που κυκλοφορούσε με σιδερένιο αγκαθωτό περιλαίμιο – Συγκινεί η ιστορία του

Σώθηκε η ζωή ενός ελληνικού ποιμενικού χάρη στην έκκληση που απηύθυναν μοναχές σε εθελοντές στις Σέρρες.

Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο ο Πρόδρομος, ένας αρχοντικός, αλλά ταλαιπωρημένος σκύλος, κυκλοφορούσε με σιδερένιο αγκαθωτό περιλαίμιο το οποίο του προκάλεσε σοβαρές και βαθιές πληγές στο λαιμό του και κινδύνευε η ζωή του.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ, ενημερώθηκε για τον Πρόδρομο από τις αδερφές της μονής Αγίου Προδρόμου Σερρών, οι οποίες μίλησαν για ένα πολύ ταλαιπωρημένο πλάσμα που “η πληγή στο λαιμό του είχε σαπίσει και μύριζε από μακριά”.

Οι μοναχές είχαν ήδη ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία αλλά το αυτοκίνητο ήταν χαλασμένο και οι μέρες περνούσαν με το ζώο να παραμένει αβοήθητο.

«Ο νεαρός ελληνικός ποιμενικός, ένα καλοσυνάτο αλλά φοβισμένο από τον πόνο του πλάσμα, ήταν εκεί λες και μας περίμενε, υπομονετικός στο μαρτύριο του, ποιος ξέρει πόσο καιρό υπέφερε πριν εμφανιστεί για να βρει βοήθεια στο μοναστήρι…. την ίδια μέρα τον πήραμε μαζί μας στο κέντρο διάσωσης, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, πήρε νάρκωση για να αφαιρεθεί η βαριά σιδερένια κατασκευή που είχε εισχωρήσει βαθιά στο λαιμό του και ταυτοχρόνως έγινε και το χειρουργείο της στείρωσης!» περιγράφει ο φιλοζωικός όμιλος.

Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι είναι θετικός στη διροφιλαρίωση, ενώ δεν φαινόταν ότι σκύλος έχαιρε κτηνιατρικής πρόληψης και φροντίδας από τον πρώην ιδιοκτήτη του. Επιπλέον το ζωάκι δεν έφερε τσιπάκι που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης παραμένει άγνωστος.

Ένα μήνα μετά την διάσωση από τους εθελοντές και την κτηνιατρική περίθαλψη, η πληγή του Πρόδρομου γιατρεύτηκε και τώρα του αξίζει πραγματική αγάπη.

«Έχει ηρεμήσει η ψυχή του… τώρα που μας έδειξε πόσο υπέροχο, τρυφερό και προστατευτικό πλάσμα, είναι με όλα τα ζώα γύρω του, σκυλιά και γάτες, μικρά και μεγάλα, κουτάβια και γέρικα! Αυτός είναι ο δικός μας Πρόδρομος! Πώς να τον επιστρέψουμε πίσω;» σημειώνει ο σύλλογος ο οποίος κάνει έκκληση για ένα μικρό θαύμα να βρεθεί ένα σπίτι με κήπο και οικογένεια που θα δώσει μόνο αγάπη.

«Θέλουμε ένα μικρό θαύμα κ για αυτόν, από αυτά που μόνο όλοι μαζί, εμείς κ εσείς μπορούμε! Πάμε λοιπόν σήμερα να το κάνουμε πραγματικότητα για τον υπέροχο ποιμενικό ιππότη μας!» γράφει Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ