Επίσκεψη στην χωματερή Ξάνθης και στους εμπλεκόμενους Δήμους από την ΠΦΠΟ

Μετά από επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα για τραγικές συνθήκες διαβίωσης αδέσποτων ζώων στην πρώην χωματερή Ξάνθης και στο εργοστάσιο ανακύκλωσης το οποίο διαχειρίζεται η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ (φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) επισκέφτηκε την περιοχή, ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το είδος και την έκταση των προβλημάτων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Μαρτίου 2024.

Η πρόεδρος κα Άννα Τοσούνογλου με το μέλος του Δ.Σ. κα Φωτεινή Σιάκκα συνοδευόμενες από την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου «Αδεσποτούλια Ξάνθης» κα Άννα Μαρία Ζαφειριάδου, διαπίστωσαν ότι στην περιοχή διαβούν 150-200 ζώα και ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φιλόζωων χρειάζονται άμεσα περαιτέρω στειρώσεις.

Σημειώνεται ότι η αιτία του υπερπληθυσμού των αδέσποτων είναι η ανευθυνότητα των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, η οποία “διευκολύνεται” από την μη λήψη μέτρων από τους υπεύθυνους φορείς για την εφαρμογή της Νομοθεσίας.

Η ΠΦΠΟ θα συντάξει ολοκληρωμένη πρόταση για τον έλεγχο της κατάστασης (Φωτ.: Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία)

Συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους Δήμους

Συναντήσεις επίσης, πραγματοποιήθηκαν με τους εμπλεκόμενους Δήμους. Ειδικότερα, με τον Δήμαρχο Ξάνθης κο Ευστράτιο Κοντό, τον Δήμαρχο Τοπείρου κο Θωμά Μίχογλου (αντιπρόεδρο ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ) και τον Δήμαρχο Δράμας κο Γεώργιο Παπαδόπουλο (πρόεδρο ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.). Οι τρεις δήμαρχοι είναι ενήμεροι για τα προβλήματα και όπως οι ίδιοι διαβεβαίωσαν, ήδη φροντίζουν για την επίλυσή τους.

Η ΠΦΠΟ επισημαίνει το αξιέπαινο έργο των φιλόζωων, που υπό δυσμενείς συνθήκες αγωνίζονται καθημερινά για την σίτιση και φροντίδα των ζώων. Η τεχνογνωσία τους και η γνώση της περιοχής πρέπει να αξιοποιηθεί, στο φλέγον κοινωνικό ζήτημα των αδέσποτων στην περιοχή.

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με τους εμπλεκόμενους Δήμους (Φωτ.: Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία)

Το προσεχές διάστημα η ΠΦΠΟ θα συντάξει ολοκληρωμένη πρόταση για τον έλεγχο της κατάστασης, την οποία θα προωθήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Ειδική Γραμματεία Ζώων Συντροφιάς και τους ενδιαφερόμενους Δήμους.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ