Πάνω από 135 γάτες σε τρεις μέρες στειρώθηκαν και εμβολιάστηκαν στην Κάρπαθο

Ολοκληρώθηκε άλλος ένας μαραθώνιος αγάπης και σεβασμού προς τις αδέσποτες γάτες της Καρπάθου.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) συνεχίζοντας το εξαιρετικό εθελοντικό της πανελλήνιο έργο πραγματοποίησε την τρίτη της αποστολή στην Κάρπαθο προσκεκλημένη από το αναγνωρισμένο Σωματείο μας «Φίλοι Ζώων Καρπάθου».

Στις 30 Σεπτεμβρίου, 1 και 2 Οκτωβρίου η αποστολή των τεσσάρων κτηνιάτρων που άφησαν πίσω τα ιατρεία τους και τις οικογένειες τους για να βοηθήσουν τα αδέσποτα της Καρπάθου και που αποτελούνταν από τους: Βίκυ Σαπανίδου, Αντώνιο Λιονάκη, Μίλτο Δέντσα και Έβελυν Αργύρογλου, βρέθηκε στα Πηγάδια της Καρπάθου και στο κτηνιατρείο-χειρουργείο της Ντίνας Λαχανά, η οποία για τρίτη συνεχόμενη φορά όχι μόνο το παραχώρησε αφιλοκερδώς προκειμένου τα χειρουργεία να γίνουν σε ιδανικές συνθήκες υγιεινής αλλά και συμμετείχε και η ίδια στο πρόγραμμα όπως κάθε χρόνο.

γάτες
Φωτο Facebook | Animal Friends of Karpathos – Φίλοι ζώων Καρπάθου

Οι εθελοντές γιατροί που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, πραγματοποίησαν 137 στειρώσεις και εμβολιασμούς σε γάτες προερχόμενες από όλο το νησί σε μόλις ένα τριήμερο.

Το τριήμερο των στειρώσεων δεκάδες φιλόζωοι της Καρπάθου έφερναν αδέσποτες γάτες από πολλές περιοχές του νησιού. Οι «Φίλοι Ζώων Καρπάθου» διέθεσαν παγίδες και κλουβιά και νυχθημερόν αγωνίστηκαν για την επιτυχία του προγράμματος.

γάτες
Φωτο Facebook | Animal Friends of Karpathos – Φίλοι ζώων Καρπάθου

Αξίζει να αναφερθεί ότι περισσότερες από 74 είναι οι θηλυκές γάτες και με έναν πρόχειρο υπολογισμό, φαίνεται ότι απέφυγαν 296 νέα γατάκια μόνο από μια γέννα όλων αυτών, δηλαδή χιλιάδες νέα αδέσποτα γατάκια σε λίγους μήνες.

Οι «Φίλοι Ζώων Καρπάθου» φέτος χάρη στις ευγενικές δωρεές σας, πήραν την πρωτοβουλία και προμηθεύτηκαν 100 εμβόλια και έτσι 100 γατούλες όχι μόνο στειρώθηκαν, αλλά και εμβολιάστηκαν με στόχο την ευζωία τους αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

γάτες
Φωτο Facebook | Animal Friends of Karpathos – Φίλοι ζώων Καρπάθου

Οι γάτες μετά την μετεγχειρητική περίοδο ανάρρωσης τους στην κλινική, οδηγήθηκαν και πάλι στις αποικίες απ΄όπου περισυλλέχθηκαν στειρωμένες και εμβολιασμένες.

Η κοινωνία της Καρπάθου αγκάλιασε την τριήμερη προσπάθεια μας με κάθε τρόπο. Πέρα από τους χορηγούς, που συνέβαλαν αποφασιστικά για την πραγματοποίηση των στειρώσεων, όλες τις ώρες των χειρουργείων πολλοί πέρασαν από το ιατρείο της κ. Λαχανά για να φέρουν ένα γλυκό, έναν καφέ και να πουν μια καλή κουβέντα και ένα “ευχαριστώ” στους πέντε κτηνιάτρους.

Επισημαίνεται ότι οι γιατροί σε αυτή την αποστολή βρήκαν τις γάτες γενικά σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις προηγούμενες χρονιές και αυτό σύμφωνα με εκείνους δείχνει την καλύτερη φροντίδα που λαμβάνουν πλέον.

γάτες
Φωτο Facebook | Animal Friends of Karpathos – Φίλοι ζώων Καρπάθου

«Οι εθελοντές μας Souzana Zoto, Marianna Vitoroulis, Litsa Maris, Vasiliki Halkias, Enis Giannhs Zotos, Manolis Dimellas δεν έπαιρναν ανάσα και στάθηκαν όρθιοι μερόνυχτα στο ιατρείο και στους δρόμους! Ήταν μόνιμα εκεί βράχοι αφήνοντας στην άκρη κυριολεκτικά τα πάντα για την επιτυχία του προγράμματος», αναφέρει ο φιλοζωικός οργανισμός.

«Γιατροί, χορηγοί και εθελοντές γίναμε μια γροθιά και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ακόμη ένα πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών και φροντίδας αδέσποτων γατών στην Κάρπαθο μας!», καταλήγει.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ