Γιατί οι γάτες φρίττουν στη θέα του αλουμινόχαρτου;

Έχετε ποτέ τσαλακώσει ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και παρατηρήσατε τη γάτα σας να φρικάρει εντελώς; Πρόκειται για μια αρκετά συνηθισμένη συμπεριφορά μεταξύ των γατών και υπάρχει εξήγηση.

Γιατί δεν της αρέσει; Μπορείτε άραγε να χρησιμοποιήσετε αυτή την φοβία τους προς όφελός σας;

Τα συναισθήματα της γάτας σας απέναντι σε αυτό το τσαλακωμένο, ασημένιο υλικό έχουν να κάνουν κυρίως με το πόσο συγχύζει τις αισθήσεις της.

Έχει έναν παράξενο και ενοχλητικό ήχο

Σε γενικές γραμμές, οι γάτες συνήθως δεν τρελαίνοντας για υψηλά ντεσιμπέλ ή οποιουδήποτε θορύβου που δεν έχουν ξανακούσει.

Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, το αλουμινόχαρτο στην πραγματικότητα παράγει υψηλούς ήχους που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ακούσουν, αλλά η γάτα σας σίγουρα μπορεί.

Έτσι, είτε το αλουμινόχαρτο είναι απλά απλωμένο, είτε τσαλακωμένο σε μια μπάλα, είναι αρκετά ανυπόφορο για να το αντέξει η γάτα σας.

Όταν το αλουμινόχαρτο τσαλακώνεται δημιουργεί έναν πολύ υψηλό ήχο. Για την ακρίβεια, είναι τόσο υψηλός που θεωρείται υπερηχητικός, δηλαδή κάθε ήχος πάνω από 20.000 Hertz.

Μοιάζει με νερό

Χάρη στην ανακλαστική του επιφάνεια, το αλουμινόχαρτο μοιάζει με το νερό. Και αν οι γάτες μισούν ένα πράγμα σε αυτόν τον κόσμο, αυτό είναι το νερό. Έτσι, αν νομίζει ότι το αλουμινόχαρτο είναι στην πραγματικότητα ένα υγρό στοιχείο, θα κάνει τα πάντα για να μην το πλησιάσει.

Βασικά, το αλουμινόχαρτο μπορεί να δημιουργήσει μια αισθητηριακή υπερφόρτωση για τις γάτες που πολύ απλά δεν θέλει να το αντιμετωπίσει.

Έχει παράξενη υφή

Αρχικά, μπορεί να σκεφτείτε ότι το αλουμινόχαρτο θα ήταν ό,τι πρέπει για μια γάτα. Εξάλλου, οι περισσότερες γάτες λατρεύουν απολύτως οτιδήποτε τσαλακωμένο, και ενώ το αλουμινόχαρτο είναι τσαλακωμένο αν το μαζέψετε όταν είναι τεντωμένο σαν φύλλο και μπορεί να είναι αρκετά περίεργο.

Μπορεί το αλουμινόχαρτο να λειτουργεί αποτρεπτικά;

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αλουμινόχαρτο για να αποτρέψουν τις γάτες τους από το να βρίσκονται σε μέρη που δεν θα έπρεπε – όπως γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή πάνω σε τραπέζια.

Ενώ αυτό το τέχνασμα μπορεί να λειτουργήσει για να κρατήσει κάποιες γάτες μακριά από αταξίες, δεν θα τις αποτρέψει τόσο εύκολα αφού μόλις ξεπεράσουν την αρχική τους αβεβαιότητα σχετικά με αυτή τη νέα γυαλιστερή επιφάνεια, θα χάσουν το φόβο τους γι’ αυτήν και δεν θα τη βρίσκουν και τόσο απειλητική.

Αντ᾽ αυτού, ειδικοί προτείνουν να δοκιμάσετε ταινία διπλής όψης για να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από συγκεκριμένες. Στις γάτες δεν αρέσει να κολλάνε τα πόδια τους.

Δείτε μερικές αντιδράσεις γατών στη θέα του αλουμινόχαρτου


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ