Εθελοντές διασώζουν ζώα στο Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς

Εγκαταλελειμμένα σκυλιά διασώζονται στο Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση Χαμάς.

Διασώστες από τις φιλοζωικές οργανώσεις Network for Animals και Let The Animals Live μετέφεραν 32 άρρωστα και τραυματισμένα σκυλιά και γάτες από την πόλη Ασκέλον σε καταφύγιο στο Κφαρ Ρουθ στο κεντρικό Ισραήλ.

«Τα ζώα που με κάποιο τρόπο, ως εκ θαύματος, επέζησαν αφού οι ανθρώπινες οικογένειές τους σκοτώθηκαν, περιφέρονται στους δρόμους μόνα τους, πεινασμένα, τρομοκρατημένα και συχνά σοβαρά τραυματισμένα», δήλωσε το Network for Animals.

Η φιλοζωική οργάνωση ανέφερε ότι μια ομάδα ταξίδεψε στο Ισραήλ με κτηνιάτρους, προμήθειες τροφής για κατοικίδια ζώα και εξοπλισμό για να βοηθήσει τα ζώα που εγκαταλείφθηκαν λόγω των επιθέσεων της Χαμάς.

Στη Γάζα, το καταφύγιο ζώων Sulala Animal Rescue φροντίζει 400 σκύλους και 130 γάτες, πολλά από τα οποία είναι ανάπηρα ζώα και αδέσποτα κατοικίδια ζώα. Χρειάζονται επειγόντως τρόφιμα, φάρμακα και κονδύλια για να ενισχύσουν τα υλικά περίφραξης καθώς τα σκυλιά προσπαθούν να ξεφύγουν λόγω του φόβου για εκρήξεις βομβών και αεροπορικές επιδρομές.

Μαχητές της Χαμάς εκτόξευσαν το Σάββατο 5.000 ρουκέτες από τη Γάζα στο ισραηλινό έδαφος σε μια αιφνιδιαστική επίθεση που άφησε 1.200 Ισραηλινούς νεκρούς και 2.700 τραυματίες.

Σε απάντηση, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα που ισοπέδωσαν συγκροτήματα κατοικιών και βάσεις και γραφεία της Χαμάς. Στη Γάζα, τουλάχιστον 1.055 Παλαιστίνιοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 5.184 τραυματίστηκαν από τα αντίποινα του Ισραήλ, μετέδωσε το ABC News.

Εθελοντές από οργανώσεις διάσωσης ζώων και καταφύγια προσπαθούν να βρουν ζώα των οποίων οι ιδιοκτήτες σκοτώθηκαν ή εξαφανίστηκαν.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ