Κτηνωδία στην Πάτρα: Φόλες σκότωσαν 12 γάτες μέσα σε τρεις μέρες στα Μποζαΐτικα

Άγνωστοι σκόρπισαν το θάνατο με φόλες προκαλώντας το θάνατο σε δεκάδες γάτες στην περιοχή Μπροζαΐτικα Πατρών.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, σύμβουλος του δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων ζώων, Κώστα Πελετίδη, στο θέμα των αδέσποτων ζώων, εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής νεκρές 12 γάτες μέσα σε τρεις μέρες ωστόσο επισημαίνει ότι έχουν εξαφανιστεί κι άλλες.

Οι αδέσποτες γάτες βρέθηκαν από φιλόζωους που τις φρόντιζαν, γύρω και μέσα στο εστιατόριο “Αστέρια” στην Παραλία Προαστίου στην οδό Μέντορος και σύμφωνα με τις περιγραφές τους, τα ζωάκια έβγαζαν υγρό από το στόμα κι έψαχναν νερό.

Σύμφωνα με την κ. Δημοπούλου, ήδη από χθες ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου με την κτηνίατρο του Δήμου Ιωάννα Γιαννακοπούλου η οποία προσπαθεί να βοηθήσει και με αντίδοτα σε ενέσιμα διαλύματα μήπως και σωθούν κάποιες. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Οι άνθρωποι δεν προλάβαιναν να θάβουν ζώα καθώς το ένα ξεψυχούσε μετά το άλλο μέχρι και το Σάββατο το απόγευμα.

Στο περιστατικό έσπευσε η φιλόζωη Ελίζα Καλλίτση για να βοηθήσει και να συντονίσει τα περιστατικά και παράλληλα ειδοποίησε την Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα.

Ο Υπαστυνόμος Αλέξης Γκότσης με κάλεσε σε συνεννόηση με το Διοικητή του τμήματος Δ. Διονυσόπουλο προκειμένου να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο για να σωθούν ζώα εν πρώτοις.

Δύο Αστυνομικοί του Α’ τμήματος – Αλέξης Γκότσης και Δημήτρης Δημακογιάννης – κατέφθασαν αμέσως στην περιοχή, πήραν καταθέσεις και ερεύνησαν σπίτι – σπίτι τις κάμερες που υπήρχαν καθώς το επόμενο βήμα είναι η διερεύνηση για να βρεθεί ο δράστης.

Δύο μικρά γατάκια μεταφέρθηκαν από την κ. Καλλίτση στην κτηνίατρο Ιωάννα Γιαννακοπούλου καθώς είχαν σημάδια δύσπνοιας, ωστόσο δεν είχαν δηλητηριαστεί. Πήραν θεραπεία για τη δύσπνοια.

Για τα περιστατικά θανάτωση ζώων από φόλες ενημερώθηκε και η δικηγόρος των φιλοζωικών Έλενα Αρβανίτη και αναμένουν την εξέλιξη της έρευνας από την αστυνομία.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ