Πέραμα Αττικής: Σοκάρει ο άνδρας που χτυπάει με μανία τον σκύλο του στο μπαλκόνι

Σοκάρει το περιστατικό κακοποίησης ζώου από άνδρα στο Πέραμα Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας εντοπίστηκε από γείτονες να χτυπάει με μανία τον σκύλο του στο μπαλκόνι το πρωί του Σαββάτου.

Στο σοκαριστικό βίντεο ακούγονται τα ουρλιαχτά του σκυλιού, το οποίο ήταν στριμωγμένο στη γωνία ανήμπορο να αντιδράσει.

Το τραγικό συμβάν έγιναν μπροστά στα μάτια κάποιων γειτόνων που δεν έμειναν απαθείς. Ειδοποίησαν την αστυνομία και σύμφωνα με την διευθύντρια του Zero Stray Academy, Σταματίνα Σταματάκου, ο δράστης οδηγήθηκε χθες βράδυ στην αστυνομία για κατάθεση.

Αναμένονται οι εξελίξεις σχετικά την υπόθεση του δράστη και αν θα γίνει κατάσχεση των σκύλων του.

Το βίντεο ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Σταματίνα Σταματάκου.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση από την εθελόντρια Ελένη Νίκα, ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος γιατί ισχυρίστηκε ότι “το βίντεο ήταν δύο ημέρες πριν άρα δεν ισχύει το αυτόφωρο”, ενώ ο μάρτυρας που έχει βίντεο φοβάται να καταθέσει. Παράλληλα δεν δόθηκε εντολή αφαίρεσης από τον εισαγγελέα και παραμένουν στην οικία του.

Όλα όσα επικαλείται ο ιδιοκτήτης των ζώων

Σύμφωνα με τα βίντεο που δημοσιεύει στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, ο ιδιοκτήτης έχει αρκετά σκυλιά στην κατοχή του. Συγκεκριμένα έχει συνολικά 12 ζώα: 10 κουτάβια από μαμά ράτσας πιτμπούλ και μία γάτα.

Ο ίδιος θέλοντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, σχολιάζει ανοιχτά κάτω από την ανάρτηση του βίντεο που έχει δημοσιεύσει η Σταματίνα Σταματάκου, απαντώντας στους οργισμένους φιλόζωους, ενώ σε ερώτηση αν είναι ο ίδιος στο βίντεο, απαντάει καταφατικά.

Ο ίδιος γράφει χαρακτηριστικά: «Βρε παιδιά δεν είμαι κακοποιός. Τα μαλώνω στον πισινό τους με μια μυγοσκοτώστρα όταν έχουν εξαντλήσει την υπομονή μου διότι σφάζονται αναμεταξύ τους και έχω πληρώσει χειρουργείο 300 ευρώ, για τον Δία μου από 600 αλλά δεν είναι τα χρήματα το πρόβλημα μου. Το πρόβλημα μου είναι ότι μεγαλώνω 10 πιτμουλάκια υγιέστατα που ώρες ώρες βγάζουν τα μαχαίρια και μαλώνουν όπως όλα τα αδελφάκια πάνω σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε. Με λίγα λόγια πρέπει να παίζω θέατρο τον κακό όταν ξεφεύγουν τα πράγματα.»

Και συνεχίζει: «Τα ζώα μου είναι στα πούπουλα εδώ και έξι μήνες που τα μεγαλώνω μέρα με την μέρα. Έχω 10 πιτμπουλάκια, ένα γατάκι και την μάνα. 12 ζωάκια που τους δίνω απεριόριστη αγάπη αλλά και την φάπα στο πισινό τους όταν κάνουν κακό. Προς Θεού δεν τα σκοτώνω. Τα λατρεύω και με λατρεύουν και εκείνα και όποιος θέλει μπορεί να μας επισκεφτεί.»

Σε ένα άλλο σχόλιο γράφει: «Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν είμαι αυτό που φαίνεται στο βίντεο, το πάτωμα βαράω με την μυγοσκοτώστρα και στον πισινό τα συγκεκριμένα που είχαν αρπαχτή λίγο πριν διότι δεν θέλω αιματοχυσίες. Θέλω ειρήνη και αρμονία αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο με αυτήν την ράτσα όταν είναι μωρά να τα τιθασεύσουν να μην τρώγονται μεταξύ τους. Όντως φαίνομαι κτήνος αλλά δεν είμαι. Ίσα ίσα εάν με γνωρίσετε θα αλλάξετε γνώμη.»

Ενώ σε απάντηση ενός άλλου σχολίου, αναφέρει: «Δεν τα σκοτώνω, τα χτυπάω στον πισινό τους διότι σφάζονται αναμεταξύ τους. Πρόκειται για παρεξήγηση, μυγοσκοτώστρα κρατάω τυλιγμένη με χάρτινη ταινία για βάψιμο. Σαν να έχω εφημερίδα είναι. Τα λατρεύω τα παιδιά μου».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: Ταυτοποιήθηκε  ο δράστης που εμφαίνεται σε βίντεο να κακοποιεί σκύλο στο Πέραμα

Προσήχθη, χθες (14-10-2023) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, 38χρονος ημεδαπός στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς.

Μετά από καταγγελία στην ανωτέρω υπηρεσία και διερεύνηση του εικονοληπτικού υλικού που απεικονίζει άνδρα να μεταχειρίζεται βάναυσα ζώο συντροφιάς, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του φερόμενου δράστη.

Ανωτέρω αστυνομικοί που επελήφθησαν της υπόθεσης, εντόπισαν τον 38χρονο και τον οδήγησαν στην αστυνομική υπηρεσία, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω πράξης.

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω πράξεις προ διημέρου στην οικία του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ ενημερώθηκαν συναρμόδιες υπηρεσίες για περαιτέρω ενέργειες.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ