Ρόδος: Άντρας χτυπάει με γροθιές τον σκύλο του – Συνελήφθη από αστυνομικούς (βίντεο)

Συνελήφθη ένας στη Ρόδο που φαίνεται να χτυπάει με γροθιές τον σκύλο του έξω από το 2ο ΕΠΑΛ.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η ακτιβίστρια της «Liber Life Rhodes» Τριανταφυλλιά Μαύρου τη Δευτέρα, φαίνεται ο άνδρας να ξυλοκοπεί τον σκύλο του ράτσας Πίτμπουλ με την πρόφαση ότι “έχυσε το νερό του στο χώμα”.

Όπως αναφέρει η κ. Μαύρου, πρόλαβε να καταγράψει ελάχιστα γιατί το θέαμα ήταν σκληρό ενώ όταν του έκανε σύσταση να σταματήσει, δέχτηκε απειλές και βρισιές.

«Μόλις του φώναξα να σταματήσει με πλησίασε και άρχισε να με απειλεί και να βρίζει. Για μια στιγμή πίστεψα ότι θα το σκοτώσει το ζώο με την μανία που το χτυπούσε. Το σκυλί μετά το περιστατικό το έβαλε μέσα στο σπίτι του», περιγράφει η κ. Μαύρου η οποία κατέθεσε μήνυση στο ΑΤ Ρόδου σε βάρους του και κάλεσε την γυναίκα που του έδωσε το σκυλί για να την ενημερώσει για το περιστατικό.

«Προσέχετε που δίνετε τα ζώα σας παρακαλώ», τονίζει.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της κ. Μαύρου, ο δράστης του βίαιου ξυλοδαρμού συνελήφθη από τους αστυνομικούς και στο αυτόφωρο δικαστήριο που ακολούθησε καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή και του επιβλήθηκε 300 ευρώ πρόστιμο.

«Είχε το θράσος να κάνει μήνυση σε βάρος μου για ψευδή καταμήνυση, εξύβριση και δυσφήμιση γράφοντας εν γνώσει του ψέματα και με απειλούσε μέσα στο δικαστήριο πριν τη διαδικασία του αυτοφώρου και μετά το τέλος αυτής με περίμενε έξω από αυτό και μου έλεγε να βγω έξω από το δικαστήριο», αναφέρει η κ. Μαύρου.

Μετά το δικαστήριο επέστρεψε στο ΑΤ Ρόδου για την ολοκλήρωση της δικογραφίας σε βάρος της, κρατήθηκε στο αυτόφωρο και μετά το τέλος της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερη  με εντολή της κυρίας Εισαγγελέας.

«Θα συνεχίσουμε σαν Liber Life και εγώ προσωπικά τις καταγγελίες σε όλα τα περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψη μας, όσες μηνύσεις και να γίνονται εκδικητικά σε βάρος μου».

Όπως ενημέρωσε το pet-in.gr ο υπεύθυνος για τις διασώσεις και τις περισυλλογές των ζωών και διαχειριστής της σελίδας στο Facebook «Κυνοκομείου Ρόδου-Σύλλογος Φιλοζωικής» Γιώργος Κρητικός, έγινε ήδη η σχετική αφαίρεση του ζώου και το Πίτμπουλ εξετάστηκε από τον αρμόδιο κτηνίατρο και έχει μεταφερθεί σε χώρο φιλοξενίας.

«Ευχαριστώ την Εισαγγελία και την Αστυνομία για τις άμεσες ενέργειες τους», καταλήγει η κ. Μαύρου.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ