Προγράμματα Στειρώσεων 2024 από την Φιλοζωική Δράση Καρπάθου

Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου ανακοινώνει δύο προγράμματα στειρώσεων που ετοιμάζει για τα αγαπημένα αδέσποτα στο νησί.

Στις 16-20 Φεβρουαρίου 2024 στο χωριό Όθος και τον Ιούλιο 2024 στην Αρκάσα (από εκεί θα στειρωθούν γάτες και από Λευκό/ Μεσοχώρι).

Για τα προγράμματα έχει γίνει επίσημη αίτηση στον Δήμο Καρπάθου. Τα προγράμματα θα ηγηθεί η κτηνίατρος Άννα Κατωγυρίτη με την συμβολή κτηνιάτρων από το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων θα προσέλθουν στο νησί κτηνίατροι από το εξωτερικό, με πολυετή εμπειρία σε ανάλογα χειρουργεία. Οι εθελοντές κτηνίατροι θα συνοδεύονται από πιστοποιημένες κτηνιατρικές νοσοκόμες που θα φροντίσουν τις γάτες πριν και μετά τα χειρουργεία.

Σε όλους τους κτηνιάτρους και τις νοσοκόμες που λαμβάνουν μέρος στα προγράμματα της ΦΔΚ έχει γίνει προηγουμένως λεπτομερής συνέντευξη ώστε να ελεγχθεί η εμπειρία τους και τα κτηνιατρικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν.

Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου από το 2022 εστιάζει τα προγράμματα της σε μια περιοχή τη φορά καθώς έτσι βλέπει καλύτερα αποτελέσματα στον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων. Για το λόγο αυτό δεν θα δέχεται γάτες από άλλες περιοχές εκτός και αν έχει ολοκληρώσει τον επιθυμητό αριθμό στειρώσεων στα χωριά.

Ταυτόχρονα με τις στειρώσεις, όλες οι γάτες εμβολιάζονται, απόπαρασιτώνονται και ελέγχονται για άλλα νοσήματα.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Δωρεές

Εφόσον επιθυμείτε να γίνετε χορηγός ή να συνεργαστείτε μαζί μας ως επιχείρηση για ένα ή και τα δύο από τα προγράμματα σας παρακαλείστε στείλτε email στο [email protected]

Επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν δωρεές σε είδος (δωμάτια για εθελοντές, φαγητό, φαρμακευτικά είδη κτλ). Όλοι οι χορηγοί αναρτώνται στην ιστοσελίδα της φιλοζωικής μετά το τέλος του προγράμματος. Δείτε ανάλογο παράδειγμα εδώ.

Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου καλύπτει όλα τα έξοδα για τα προγράμματα που πραγματοποιεί μέσω των δωρεών που λαμβάνει. Δεν λαμβάνει καμία χορηγία από το κράτος ή τον Δήμο. Εφόσον επιθυμείτε να συνεισφέρετε στο έργο της μπορείτε να κάνετε δωρεά διά τραπέζης ή του charity approved PayPal που διαθέτει:

  • Εθνική Τράπεζα, National Bank of Greece

Account name: Animal Welfare Karpathos – Φιλοζωική Δράση Καρπάθου
IBAN: GR44 0110 3870 0000 3870 0337 314
SWIFT code: ETHNGRAA
Purpose/ αιτιολογία: DONATION / ΔΩΡΕΑ

  • PayPal:

[email protected]

Εθελοντισμός

Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου βασίζεται σε εθελοντές για όλα της τα προγράμματα. Εφόσον επιθυμείτε να βοηθήσετε με την παγίδευση και απελευθέρωση γατών κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων συμπληρώστε την αίτηση ΕΔΩ.

Μόνο 1-2 ώρες την ημέρα αρκούν για να συνεισφέρετε σημαντικά στην ευημερία των γατών. Σε όλους τους εθελοντές που δεν έχουν ξανά συνεργαστεί με την ΦΔΚ θα γίνει σεμινάριο για την ασφαλή παγίδευση των γατών.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ