Η Zero Stray Pawject επιδοτεί την ηλεκτρονική σήμανση 1.000 δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στη Μυτιλήνη

Το Zero Stray Pawject σε συνέχεια των επιτυχημένων προγραμμάτων στην Αίγινα και την Σαλαμίνα, παίρνει την πρωτοβουλία να επιδοτήσει την τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης (microchip) σε ζώα συντροφιάς και στο δήμο Μυτιλήνης.

Στόχος της οργάνωσης είναι, σε συνεργασία με τον δήμο, να επιδοτήσει την τοποθέτηση σήμανσης σε 1,000 δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς (γάτες και σκύλους).

Το πρόγραμμα υποστηρίζουν πολλοί κτηνίατροι του νησιού, ζωόφιλοι και ζωοφιλικές οργανώσεις, η Ελληνική Αστυνομία και το λιμενικό.

Ο κηδεμόνας του ζώου καλείται να καταβάλλει στον κτηνίατρο το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ και η υπόλοιπη αμοιβή επιδοτείται από τη Zero Stray Pawject.

Να επισημανθεί ότι ο δήμος Μυτιλήνης αναλαμβάνει την εντελώς δωρεάν σήμανση και στείρωση κηδεμόνων ζώων που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, διαβιούντες με το ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα καθώς και κτηνοτρόφοι και ποιμένες).

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση σήμανσης στα ζώα συντροφιάς είναι υποχρεωτική από τον νόμο 4830/2021 και προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες, η δε Ελληνική Αστυνομία, εκπαιδευμένη σχετικά από τη Zero Stray Pawject έχει ξεκινήσει ελέγχους σε ζώα με scanners.

Η τοποθέτηση σήμανσης είναι το πρώτο βήμα για την εξάλειψη του φαινομένου των εγκαταλείψεων, που είναι η κύρια αιτία για την ύπαρξη τόσο πολλών αδέσποτων, και η ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι πολύ σημαντική.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ