Κτηνωδία στη Σητεία: Δίνουν 2.000 ευρώ σε όποιον υποδείξει τον κυνηγό που σκότωσε τη γάτα τουρίστριας στον Κουρεμένο

Δολοφονημένη βρέθηκε η γάτα της Όλγα Γκέριτσεν, η οποία βρήκε το ζώο νεκρό πυροβολημένο έξω από το σπίτι που νοικιάζει πολύ κοντά στην παραλία του Κουρεμένου στην περιοχή του Ριζόβιγλου στο Παλαίκαστρο Λασιθίου στην Κρήτη όπου βρίσκεται για τις διακοπές της.

Σύμφωνα με το zoosos.gr, η οικογένεια δίνει αμοιβή 2.000 ευρώ σε όποιον με στοιχεία υποδείξει τον κυνηγό δολοφόνο της γάτας.

Η κ. Γκέριτσεν είχε βρει τη γάτα αδέσποτη στην παραλία στο Ελαφονήσι Χανίων πριν από δύο χρόνια και την πήρε μαζί της για να τη σώσει.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Όλγα Γκέριτσεν, πολύ κοντά στην παραλία του Κουρεμένου και ενώ η γάτα, που φορούσε κολάρο με GPS, έκανε βόλτα στα 80 μέτρα, ακούστηκε πυροβολισμός και το άτυχο ζώο έπεσε νεκρό.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι κυνηγοί είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο της γάτας της και ότι μάλιστα ο πυροβολισμός ήταν από μικρή απόσταση.

Σύμφωνα με την παραθερίστρια, η γάτα της σκοτώθηκε την Τετάρτη 1/11 από κυνηγό κοντά σε διαμερίσματα που νοίκιασε για τις διακοπές της στο Παλαίκαστρο της Σητείας, περιοχή Ριζοβίγλου, πολύ κοντά στην παραλία του Κουρεμένου.

«Ήρθα χθες και έβαλα στη γάτα μου ένα κολάρο με Tractive GPS για να μπορώ να δω πού είναι σε πραγματικό χρόνο. Το έλεγξα αρκετές φορές και είδα ότι περπατούσε κοντά. Στη συνέχεια, στις 16:45 άκουσα τον πυροβολισμό με τον τρόπο που ήταν η γάτα μου σύμφωνα με το GPS tracker. Έτρεξα εκεί και βρήκα τη γάτα μου ακόμα ζεστή και ήδη νεκρή!», εξηγεί στο neakriti.gr.

«Πήγα στην αστυνομία στη Σητεία, ένας κτηνίατρος εξέτασε σήμερα το σώμα της γάτας μου και στην ακτινογραφία φάνηκαν μικρές σφαίρες (Pellets). Ο πυροβολισμός έγινε από πολύ κοντινή απόσταση. Από εκείνη την απόσταση ο κυνηγός μπορούσε να δει τη γάτα μου να φοράει κολάρο με GPS αλλά και πάλι την πυροβόλησε! Συνέβη στα 80 μέτρα από διαμερίσματα που νοικιάσαμε! Και 20 μέτρα από την παραλία του Κουρεμένου», καταλήγει.

γάτα
Η γάτα της γυναίκας φορούσε ένα κολάρο με Tractive GPS για να μπορεί να δει πού βρίσκεται σε πραγματικό χρόνο

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Όλγα και ο σύζυγός της επισκέπτονται τη Σητεία.

«Πέρυσι περάσαμε σε αυτά τα διαμερίσματα 1,5 μήνα και όλα ήταν υπέροχα. Εγώ και ο σύζυγός μου, που είχε καρκίνο πριν και ακόμα παλεύουμε για τη ζωή του και χρειάζεται να χαλαρώσουμε σε ένα ήσυχο μέρος και οι δύο γάτες μας, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο Παλαίκαστρο, αλλά εκείνη η στιγμή έγινε φρίκη τις πρώτες ώρες!».

Όπως καταγγέλλει, οι κυνηγοί έρχονται τόσο κοντά στα σπίτια και οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα ή οι κυνηγοί είναι αδέρφια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα  τέτοιες παράνομες δράσεις και παραβατικές συμπεριφορές να μην έρχονται στο φως.

«Παρακαλώ βοηθήστε με να αποδώσω δικαιοσύνη για τη γάτα μου που έχει δολοφονηθεί!», καταλήγει η κ. Γκέριτσεν.

Πηγή: neakriti.gr


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ