Οι 5 συμβουλές της Φιλοζωικής Οργάνωσης “Dogs’ Voice” για να προστατεύσουμε τα κατοικίδιά μας το βράδυ της Ανάστασης

Ο πόνος είναι ακόμη νωπός από την απώλεια της Χαράς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου του 2022.

Η δεσποζόμενη σκυλίτσα έχασε τη ζωή της από τον τρόμο της, υπό το άκουσμα των εκκωφαντικών κρότων των βεγγαλικών που σκορπούσαν στον ουρανό τη νύχτα της Ανάστασης την προηγούμενη χρονιά.

Πολλά ζώα, ενώ δεν καταλήγουν να χάσουν τη ζωή τους, τρέπονται σε φυγή κι εξαφανίζονται ή τραυματίζονται στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από αυτό που αντιλαμβάνονται ως απειλή με την οξυμένη ακοή τους.

Ιδιαίτερα τα αδέσποτα ζώα ή ζώα που είναι πλέον δεσποζόμενα αλλά έχουν ζήσει μέρος της ζωής τους ως αδέσποτα, φαίνεται ότι κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο από τους δυνατούς κρότους, επειδή νιώθουν όπως ένιωθαν και τότε που ήταν αδέσποτα, ότι δηλαδή μία απειλή τα περιμένει σε κάθε γωνία. Βέβαια, αυτή η στάση είναι μια αναπόφευκτη καθημερινότητα στη ζωή κάθε αδέσποτου ζώου, δυστυχώς.


5 συμβουλές για την προστασία των ζώων μας

Καταρχάς, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ειδικοί, από τους κρότους των βεγγαλικών απειλείται η ευαίσθητη ακοή τόσο των σκύλων όσο και των γατών. Συνεπώς, οι παρακάτω συμβουλές απευθύνονται σε κηδεμόνες σκύλων και γατών. Αυτονόητο, αλλά οι συμβουλές αυτές δεν είναι θαυματουργές, παρά μόνο μειώνουν τις πιθανότητες το κατοικίδιό μας να πανικοβληθεί από τους κρότους και να προκαλέσει κακό στον εαυτό του.

Ακολουθούν οι 5 συμβουλές από το Φιλοζωικό Σωματείο “Dogs’ Voice”:

  1. Βάλτε μέσα στο σπίτι το ζωάκι σας. Μην το αφήσετε σε εξωτερικό χώρο, ταράτσα ή αυλή.
  2. Κλείστε τα παράθυρα και αφήστε δυνατά την τηλεόραση ή τη μουσική μαζί με ένα φως στο χώρο.
  3. Μην αντιδράσετε στην εκδήλωση φόβου, μη φωνάξετε αν γαυγίσει ο σκύλος.
  4. Προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή (με λιχουδιές, κάποιο παιχνίδι κ.λπ)
  5. Καλό θα είναι να έχετε εκτονώσει τον σκύλο σας (π.χ. με μία μεγάλη βόλτα) από πριν, ώστε να είναι κουρασμένος και ήρεμος

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dogs’ Voice (@dogsvoice)


Πηγή: Φιλοζωικό Σωματείο “Dog’s Voice”

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ