Εθελοντής φωτογράφος βοηθά σκύλους καταφυγίων να βρουν το παντοτινό τους σπίτι

Ο Κρίστιαν, φωτογράφος και φιλόζωος, σκεπτόμενος πώς θα μπορούσε να αξιοποιήσει την τέχνη του για να βοηθήσει τα ζώα, δεν άργησε να βρει τον τρόπο να το κάνει.

Ο Κρίστιαν είναι ένας χαμογελαστός, θετικός άνθρωπος και εθελοντής φιλόζωος φωτογράφος. Ο τρόπος με τον οποίο βοηθά σκύλους καταφυγίων να υιοθετηθούν μπορεί αρχικά να φαίνεται απλός, αλλά δουλεύει.

Ο ίδιος ο Κρίστιαν εξηγεί ότι όπως στις εφαρμογές γνωριμιών η φωτογραφία ενός ανθρώπου πρέπει να είναι καλή και ακριβής ώστε να εξυπηρετήσει τον σκοπό της, έτσι και οι φωτογραφίες των σκύλων στα καταφύγια καθορίζουν πολλές φορές ποιος θα υιοθετηθεί και ποιος όχι. Δυστυχώς όμως, τις περισσότερες φορές οι φωτογραφίες των καταφυγίων παίρνονται βιαστικά και δεν είναι καλές, ούτε αποτυπώνουν τον χαρακτήρα του εκάστοτε σκύλου. Και το χειρότερο είναι ότι άπαξ και βγει η φωτογραφία, ο σκύλος αντιπροσωπεύεται από αυτήν για όλη τη διάρκεια παραμονής του στο καταφύγιο. Μια κακή φωτογραφία θα μπορούσε έμμεσα να τον «καταδικάσει» μέχρι και σε ευθανασία, εάν δεν καταφέρει να υιοθετηθεί.

Γνωρίζοντας τη δύναμη της εικόνας, ο Κρίστιαν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφικές του δεξιότητες, ώστε να τραβήξει αντιπροσωπευτικές και επαγγελματικής ποιότητας φωτογραφίες για σκύλους καταφυγίων. Κι όταν λέμε αντιπροσωπευτικές, εννοούμε ένας χαρούμενος και χαμογελαστός σκύλος με λαμπερά και όμορφα μάτια, να αποτυπώνεται έτσι και στη φωτογραφία. Μόνο έτσι οι επίδοξοι ιδιοκτήτες μπορούν να διακρίνουν την πραγματική ομορφιά και τον αληθινό χαρακτήρα ενός σκύλου.

Ο Κρίστιαν εν ώρα δράσης
Ο Κρίστιαν εν ώρα δράσης

Η ιδέα τού ήρθε μόλις υιοθέτησε τον Ρέι πίσω στο 2013. Όπως αναφέρει και ο ίδιος στο βίντεο του TheDodo, ήθελε να δείξει στον κόσμο πόσο καταπληκτικοί είναι οι σκύλοι που ζουν σε καταφύγια, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, όταν έχασε τον Ρέι, ήξερε ότι θα έπρεπε να σώσει ένα εκατομμύριο σκύλους για να καλύψει το κενό, καθώς έτσι θα ένιωθε ότι σώζει τους φίλους του.

Ο σκύλος του Κρίστιαν, Ρέι (Photo: christianshenouda/Instagram)
Ο σκύλος του Κρίστιαν, Ρέι (Photo: christianshenouda/Instagram)

Στο βίντεο παρουσιάζονται οι παλιές φωτογραφίες των σκύλων, καθώς και οι νέες, εκείνες που τους τράβηξε ο Κρίστιαν. Η διαφορά είναι μεγάλη. Οι φωτογραφίες πάρθηκαν στο καταφύγιο East Valley Animal Shelter στο Λος Άντζελες. Μέσα από το βίντεο, βλέπουμε πώς ο Ρέι «ξεκλειδώνει» τον πραγματικό χαρακτήρα των σκύλων και αποτυπώνει αληθινές και, παράλληλα, πανέμορφες φωτογραφίες, οι οποίες αυξάνουν κατά πολύ την πιθανότητα να υιοθετηθούν. Η βασική ιδέα ήταν να αποτυπώνει τους σκύλους όπως θα ήταν και στην αυλή του μελλοντικού ιδιοκτήτη τους, όπως εξηγεί ο ίδιος, και για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί σνακ και παιχνίδια, σε συνδυασμό φυσικά με την φωτογραφική του εμπειρία.

Η Τσέλσι υιοθετήθηκε από μια οικογένεια στο Κολοράντο κυριολεκτικά μια μέρα πριν υποβληθεί σε ευθανασία. Ο ρόλος του Κρίστιαν ήταν καθοριστικός, αφού την είχε φωτογραφίσει μόλις μια εβδομάδα πριν.

Ο ανάδοχος «πατέρας» της Τσέλσι αναφέρει:

«Είχα δει τη φωτογραφία της σε μια ομάδα στο Facebook και ήξερα ότι αυτός ήταν ο τύπος του σκύλου που έψαχνα. Μπορούσα να την δω. Όσο υψηλότερης ποιότητας βίντεο ή φωτογραφίες έχει ένας σκύλος, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες αυτά τα ζώα να επιβιώσουν».

Το βίντεο του TheDodo:

Φωτογραφίες σκύλων καταφυγίων πριν και μετά από τον λογαριασμό του Κρίστιαν στο Instagram:

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ