Ο γλυκός Ρότυ ψάχνει εικονικούς γονείς

Σήμερα θα σας γνωρίσουμε έναν πολύ ιδιαίτερο τύπο, που είναι καιρό μαζί μας, αλλά διστάζαμε να σας τον συστήσουμε.

Όχι γιατί δεν είναι πανέμορφος -αυτό το βλέπετε!- αλλά είναι ένα περιστατικό που έχει δυσκολέψει τους εθελοντές. Ήρθε όμως ο καιρός.

Η ιστορία του

Ο Ρότυ ζούσε σε σπίτι ως φύλακας. Ζούσε δεμένος και παραμελημένος, αλλά επειδή έχει σκυλίσια καρδιά, τους αγαπούσε. Οι ιδιοκτήτες του έφυγαν και τον άφησαν εκεί. Όπως ήταν, δεμένος και μόνος. 

Μια ηλικιωμένη κυρία του πετούσε φαγητό από μακριά, γιατί ο Ρότυ εξακολουθούσε να κάνει το καθήκον του, να φυλάει το σπίτι του. Είχε ήδη τα πρώτα σημάδια λεύκης*, όμως σε πολύ μικρό βαθμό. 

Με την βοήθεια ειδικού και με υπομονή, τον απομάκρυναν και μεταφέρθηκε σε κλινική, όπου κι εκεί έμεινε καιρό για να κάνει θεραπείες (έχει και καλαζάρ) και να στειρωθεί. Και η λεύκη του, προφανώς από τα σοκ των αλλαγών, φούντωσε δραματικά.

Έτσι έχουμε ένα σχεδόν λευκό Ροτβάιλερ…!

Εδώ και μήνες είναι σε πανσιόν, είναι ένα από τα «παιδιά» του καταφυγίου.

Λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής του, των θεμάτων υγείας και της φυλής του, η υιοθεσία του δεν θα είναι εύκολη και θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρά κριτήρια. Ο Ρότυ είναι ξεκάθαρα ένας βουτυρένιος μπούλης, αλλά σέβονται την φύση του και θέλουν να είναι προσεκτικοί και υπεύθυνοι.


Τι ζητάει η φιλοζωική; 

Εικονικούς γονείς! Να τον υιοθετήσετε εξ αποστάσεως!

Μπορείτε να καλύψετε όλα ή ένα μέρος των εξόδων του, ώστε να συνεχίσουμε να του παρέχουμε σωστή φιλοξενία και ιατρική κάλυψη. Παράλληλα, θα έχετε το ελεύθερο να επισκέπτεστε το «παιδί» σας, να το βλέπετε από κοντά ή και να ζητάτε ενημέρωση από την Φιλοζωική Δράση Εθελοντών! 

Τα πάγια έξοδα του είναι 60 ευρώ τον μήνα για την πανσιόν και 40 ευρώ η τροφή του. Φυσικά καλύπτουμε και τις αποπαρασιτώσεις, εξετάσεις, φάρμακα και ό,τι άλλο χρειαστεί. 

Θα αφήσουν σε όποιον θα ήθελε να βοηθήσει την επιλογή να το κάνει με όποιο ποσό μπορεί! Ο Ρότυ κι η Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Αγίας Μαρίνας Κορωπίουσας ευχαριστούν πολύ και ελπίζουν στην στήριξη σας!

Η λεύκη στα σκυλιά

Είναι μια σπάνια διαταραχή του δέρματος και της γούνας που επηρεάζει τα μελανοκύτταρα, που είναι υπεύθυνα για το χρωματισμό, οπότε αν έχουν υποστεί ζημιά, το δέρμα ή η γούνα θα χάσουν τη χρωστική του.

Θεωρείται ότι είναι μια κληρονομική κατάσταση ή αυτοάνοσο.

Δεν είναι επώδυνη, δεν προκαλεί προβλήματα και δεν υπάρχει επίσημο αποτελεσματικό πρωτόκολλο θεραπείας.

Φυσικά, το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί αλλαγές στη μελάγχρωση σε σκύλους. Τέλος, δεν είναι μεταδοτική!


Πληροφορίες με μήνυμα στην σελίδα Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Αγίας Μαρίνας Κορωπίου ή στο τηλ. 6942200412

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ