Στη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου: αγάπησε, προστάτεψε, υιοθέτησε έναν ελέφαντα

Κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, γιορτάζουμε την αγάπη. Φέτος, δείξε και εσύ τη δική σου αγάπη για τον πλανήτη, υιοθετώντας έναν ελέφαντα στο όνομα σου ή δώρο στο όνομα του άλλου σου μισού.

Οι ελέφαντες είναι από τα πιο αξιοθαύμαστα και έξυπνα ζώα που γνωρίζουμε. Δυστυχώς όμως, υπολογίζεται ότι 55 αφρικανικοί ελέφαντες σκοτώνονται καθημερινά για τους χαυλιόδοντές τους και περίπου 20.000 αφρικανικοί ελέφαντες πέφτουν θύματα λαθροθηρίας κάθε χρόνο.

Σήμερα, οι βασικοί πληθυσμοί μειώνονται εξαιτίας της λαθροθηρίας και της συρρίκνωσης των βιοτόπων τους. Υπολογίζεται ότι στην Ασία, οι ελέφαντες έχουν εξαφανιστεί από το 85% του φυσικού τους βιότοπου, ενώ στην Αφρική, περισσότεροι ελέφαντες πλέον λαθροθηρεύονται παρά γεννιούνται.

Με τη δική σου υποστήριξή, στο WWF αγωνίζονται ενάντια στο παράνομο κυνήγι ελεφαντόδοντου, προστατεύουν τους βιότοπους των ελεφάντων, υποστηρίζουν τις τοπικές κοινότητες, προωθούν αυστηρότερους νόμους κατά της παράνομης εμπορίας άγριας ζωής, ερευνούν τους πληθυσμούς των ελεφάντων και συνεργάζονται παγκοσμίως με κυβερνήσεις και άλλες οργανώσεις για την προστασία αυτού το εμβληματικού είδους.

Το έργο μας δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη δική σου αγάπη.

Μπες και εσύ στον αγώνα που δίνουν για τη φύση ΕΔΩ

Φωτο wwf.gr

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ