Ιστοσελίδα με υπηρεσίες-λύσεις για τους κηδεμόνες κατοικιδίων από μαθητές του ΓΕΛ Δ.Εκπ. Αν.Θεσ.

Είναι παιδιά μεταναστών με όνειρα και φιλοδοξίες για τη ζωή, με υψηλή ενσυναίσθηση και κοινωνικές ευαισθησίες αλλά κυρίως με μεγάλη αγάπη για τα ζώα.

Ο Ταμέρ, ο Γκάμπριελ, ο Γκίο, η Νίνο, ο Φατίχ και ο Ματέο, μαθητές του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν να μετουσιώσουν την αγάπη τους για τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου σε μια νεοφυή επιχείρηση με κοινωνικό πρόσημο, με την οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα – διαγωνισμό «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2023» του Junior Achievement Greece.

Έτσι, λοιπόν, ανασκουμπώθηκαν, επένδυσαν μεράκι και πολλή δουλειά και κατασκεύασαν -σε επαγγελματικά πρότυπα- την ιστοσελίδα thesspethospitality.com, που δίνει τη δυνατότητα σε κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης να καλύψουν εύκολα και γρήγορα τις ανάγκες για φιλοξενία και φροντίδα (dog walking) των μικρών τους φίλων.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χρήστος Καλαϊτζίδης, υπεύθυνος καθηγητής για το πρότζεκτ, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν στην ιστοσελίδα μια φόρμα με τα στοιχεία τους, στη συνέχεια στέλεχος της επιχείρησης επικοινωνεί μαζί τους δίνοντας τις κατάλληλες λύσεις, αναφέροντας τους συνεργάτες που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την κατοικία τους.

Mπορεί, μάλιστα, η «Thesspethospitality» να είναι μια εικονική επιχείρηση αφού αυτό είναι το πλαίσιο του προγράμματος – διαγωνισμού του JA Greece, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν πολύ ενδιαφέρουσα και πρακτική την ιδέα των μαθητών και θα έκαναν χρήση, εφόσον μπορούσαν.

Για τους ίδιες του μαθητές του ΕΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα, όπως τονίζει ο κ. Καλαϊτζίδης, ήταν η αφορμή να γνωρίσουν οι μαθητές τον κόσμο των επιχειρήσεων. «Η ίδρυσή της τούς έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις, να αναπτύξουν δεξιότητες, να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με ανθρώπους από το χώρο των επιχειρήσεων», επισημαίνει ο υπεύθυνος καθηγητής του πρότζεκτ, ο οποίος εξαίρει τη συμβολή του inspirational mentor της ομάδας, δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα, στην όλη προσπάθεια, ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία και στο πολύ καλό υποστηρικτικό υλικό που παρέχει στους διαγωνιζόμενους η ιστοσελίδα του JA Greece.


Με αγάπη για τα ζώα και σεβασμό για το περιβάλλον

Η ομάδα – στόχος που απευθύνεται η επιχείρηση είναι οι φιλόζωοι, κηδεμόνες κατοικίδιων με οικολογικές ευαισθησίες, κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον κ. Καλαϊτζίδη, ο οποίος εξηγεί πως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι συνεργάτες της «Thesspethospitality» θα είναι φιλόζωοι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης με γνώσεις για τα κατοικίδια. Επίσης, θα χρησιμοποιούν κατά την διάρκεια της βόλτας των σκύλων (pet walking) μόνο βιοδιασπώμενες σακούλες, τις οποίες θα προμηθεύονται δωρεάν από χορηγό της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την Ανάλυση S.W.O.T. που πραγματοποίησε η «Thesspethospitality», τα δυνατά της σημεία είναι η καινοτόμα ιδέα να προσφερθούν υπηρεσίες φιλοξενίας και φροντίδας κατοικίδιων ζώων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης γρήγορα και εύκολα, μέσω της ιστοσελίδας της, καθώς και το γεγονός ότι οι παραπάνω υπηρεσίες μπορούν να προσφερθούν με σχετικά χαμηλό κόστος.

Τα μέλη της ομάδας, έπειτα και από σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε τοπικό επίπεδο, διαπίστωσαν πως η σημαντική διεύρυνση του αριθμού κηδεμόνων κατοικίδιων ζώων τα τελευταία χρόνια στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανάπτυξη μιας τέτοιας επιχειρηματικής δράσης, αφού είναι αυξημένες και οι ανάγκες για υπηρεσίες φιλοξενίας (pet sitting) και φροντίδας (dog walking).

Σύντομα, η «Thesspethospitality» σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή και ειδική εφαρμογή για κινητά, όπου θα αυτοματοποιηθεί πλήρως το σύστημα προσφοράς υπηρεσιών στους κηδεμόνες κατοικίδιων, οι οποίοι μόνοι τους θα ικανοποιούν τις ανάγκες τους, επιλέγοντας τον κατάλληλο συνεργάτη που θα τους εξυπηρετήσει. Βάσει του σχεδίου των μαθητών του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, οι συνεργάτες θα αξιολογούνται με αστέρια από τους πελάτες για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν. Επίσης, η πληρωμή των προσφερόμενων υπηρεσιών θα είναι και αυτή πλήρως αυτοματοποιημένη.


Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Για τη «Thesspethospitality», η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί υποχρέωση και όχι επιλογή επομένως η στρατηγική την οποία ακολουθούν οι μαθητές έχει ως στόχο να προωθήσει την οικολογική συνείδηση και την αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καλαϊτζίδης, επισημαίνοντας πως μέσω της χρησιμοποίησης βιοδιασπώμενης σακούλας για τις ακαθαρσίες των σκύλων, στόχος είναι το μικρότερο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Επίσης, σε συνεργασία της Thesspethospitality με την εταιρεία (χορηγό) Λυδία Α.Ε. εμπορικό αντιπρόσωπο ζωοτροφών με έδρα το Μαρούσι Αττικής, διανέμεται ήδη συστηματικά σημαντική ποσότητα τροφής σε αδέσποτους σκύλους της Θεσσαλονίκης.

Η μαθητική εικονική επιχείρηση του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης «Thesspethospitality» συμμετέχει στον διαγωνισμό «Καλύτερο Promo Video 2023» του JA Greece, με το βίντεο προώθησης της επιχείρησης και ζητά την ψήφο όλων όσοι πιστεύουν πως τα ζώα είναι οικογένεια και αξίζουν τη φροντίδα και τον σεβασμό μας!


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ