Έχεις σκύλο ή γάτα; Η ψυχολογία σου είναι πολύ καλύτερη απ’ των άλλων-Οι τέσσερις λόγοι

Ας πούμε, λοιπόν, ότι αυτή είναι μια πρόχειρη αλλά καθόλου άτοπη ιεράρχηση των τεσσάρων λόγων που τα κατοικίδια μας μάς κάνουνε να αισθανόμαστε κάτι κοντά στην ευτυχία…

Είναι, με λίγες λέξεις, η σταχυολόγηση που το pet-in.gr έκανε ανατρέχοντας σε μηνύματα και συμπεράσματα που έκαναν φιλοζωικές οργανώσεις της Αυστραλίας.

Όπως, λοιπόν, λένε στη μακρινή ήπειρο αν δεν έχετε κατοικίδιο, αν δεν αγαπάτε τα ζώα, ιδού μερικοί λόγοι που θα σας κάνουν να αισθανθείτε ζωόφιλοι ακόμα και αν δεν έχετε μια τέτοια τάση.

Ιδού οι τέσσερις λόγοι που θα πείσουν και τους πιο δύσπιστους ότι τα κατοικίδια επιδρούν σε μεγάλο βαθμό στην ψυχολογία και στην ευτυχία μας.

Τα κατοικίδια, λοιπόν:

Είναι πάντα εκεί για σένα

Όποιος κι αν μπαίνει ή βγαίνει από τη ζωή σας, υπάρχει ένα πρόσωπο που είναι πάντα εκεί για να σας καλωσορίσει στο σπίτι. Το κατοικίδιο σας θα μείνει δίπλα σας στα δύσκολα και στα δισεπίλυτα, χωρίς ερωτήσεις. Θα είναι το φιλαράκι της αγκαλιάς σας αν περάσατε μια κακή μέρα στη δουλειά ή το φιλαράκι της «μοιρασιάς» σας για έναν μαραθώνιο Netflix αργά το βράδυ. Θα είναι το αποκούμπι σας και η διαρκής πηγής συγχώρησης σας.

Σε κρατάνε ενεργό και έξω απ᾽το σπίτι

Αυτονόητη επισήμανση. Αν έχεις σκυλάκι αναγκάζεσαι να βάλεις τα πόδια σου σε κίνηση. Αποχαιρετάς τα δεινά που συνεπάγεται ο καναπές και η παραμονή του εκεί. Και ανακαλύπτεις ξανά το έξω, τον καθαρό αέρα, τ’ αρώματα του περιβάλλοντος. Το λένε και οι καρδιολόγοι: Το να τρέχετε πίσω από το κατοικίδιό σας μετράει ως καρδιοαναπνευστική δραστηριότητα.

Έχεις κατοικίδιο; Έχεις λιγότερο άγχος

Τα κατοικίδια έχουν την ικανότητα να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους σου. Δεν το λέμε εμείς, το λέει η Έρευνα και η Επιστήμη. Σύμφωνα με έρευνες, ένα κατοικίδιο μάς βοηθά ν’ αντιδρούμε με μεγαλύτερη ευκολία τις στρεσογόνες καταστάσεις. Το χάιδεμα του σκύλου ή της γάτας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής μας πίεσης και το παιχνίδι μαζί τους απελευθερώνει χημικές ουσίες που προκαλούν ευεξία στον εγκέφαλό μας, όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη, οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν ευχαρίστηση και ευτυχία.

Η πιο σπουδαία παρηγοριά 

Έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλά αρχεία στο γραφείο σας; Το αγαπημένο σας φόρεμα δεν σας χωράει πια; Οι επιστήμονες λένε ότι όλα αυτά μπορούν να εξομαλυνθούν με μια αγκαλιά με το σκύλο ή τη γάτα σας. Δοκιμάστε το. Θα είναι πιο τονωτικό κι απ’ την ανατολή του ήλιου.


 

 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ